Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe interventiewagen voor politie

Vanochtend mocht de lokale politie Tongeren-Herstappe een eerste van twee gloednieuwe interventiewagens in ontvangst nemen. Deze Volkswagen Tiguan Allspace is uitgerust met een afgesloten cel om een arrestant op een veilige manier te vervoeren. De Tiguan werd omgebouwd bij VETH in Genk.  

Het voertuig met de safety and security kit kost €86.000, terwijl het andere voertuig dat volgende maand in gebruik wordt genomen, zonder deze kit, €69.600 kost.

"Het project voor de aanschaf en inrichting van deze voertuigen werd uitgevoerd door een werkgroep bestaande uit twee inspecteurs van de interventiedienst en medewerkers van de logistieke dienst. Deze nauwe samenwerking zorgt ervoor dat de voertuigen optimaal voldoen aan de specifieke behoeften van de dienst. De betrokkenheid van het personeel bij de besluitvorming draagt bij aan een verhoogde efficiëntie en veiligheid tijdens interventies," zegt korpschef Geert Luypaert.

De aankoop werd goedgekeurd tijdens de politieraad van 27 februari 2023 en gegund aan D’Ieteren uit Elsene.

De Volkswagen Tiguan Allspace is ontworpen met het oog op veiligheid en functionaliteit. De versie met de safety and security kit biedt een afgesloten ruimte om verdachten op een veilige manier te vervoeren. Deze ruimte is vervaardigd uit duurzaam ABS en plexiglas, met afgeronde hoeken voor extra veiligheid. Bovendien is het interieur waterbestendig en voorzien van een noodluik voor noodgevallen.

Daarnaast is er bij de inrichting van het voertuig veel aandacht besteed aan ergonomie en efficiëntie. De agenten hebben meer ruimte en het politioneel materiaal is overzichtelijk en compact opgeborgen op een uitschuifbaar platform in de koffer.

"Met de nieuwe voertuigen is de politiezone Tongeren-Herstappe klaar om haar dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en nog beter in te spelen op de uitdagingen van het politiewerk. Deze investering benadrukt ons streven naar innovatie en veiligheid binnen de politiezone. We zijn ervan overtuigd dat deze toevoegingen een significante bijdrage zullen leveren aan de efficiëntie en effectiviteit van onze interventies, wat de veiligheid ten goede zal komen," besluit burgemeester Patrick Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame