Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe Kindergemeenteraad

De stad gaat opnieuw een kindergemeenteraad oprichten. Voor het nieuwe 'J-Team' mogen alle zesdejaars zich kandidaat stellen. Er worden 16 raadsleden gezocht. Die vergaderen vanaf 20 februari in hal P. Het engagement is voor 3 maanden

Patrick Dewael, burgemeester: “Kinderen moeten de kans krijgen om democratische ervaringen op te doen. Vaak bedenken volwassenen allerlei ‘kindvriendelijke’ initiatieven, maar komt er in het hele beslissingsproces geen kind aan te pas. Nochtans zijn hun input, hun ideeën vaak de meest creatieve en bieden het meeste kans op succes. We willen als stadsbestuur kinderparticipatie dan ook koppelen aan democratie. De kindergemeenteraad geeft jongeren de unieke kans om een belangrijke schakel te zijn in beslissingsprocessen  die hen aanbelangen.”
An Christiaens, schepen van Jeugd:“We vinden het belangrijk dat de jeugd in Tongeren betrokken wordt bij het beleid. Het opnieuw opstarten van de kindergemeenteraad creëert de ideale gelegenheid hiervoor. Je kan immers  nooit te vroeg starten met betrokkenheid en participatie.   Dit voorjaar lanceren we een oproep aan alle jongeren van het 6de leerjaar om zich kandidaat te stellen. In het nieuwe concept ligt de klemtoon op participatie en inspraak. Gedurende enkele  maanden zullen we met de jongeren intensief werken rond een door hen gekozen thema.  Het opzet:  rond het gekozen thema kinder-/jongerenparticipatie  organiseren.  Na afloop wordt er een duidelijk voorstel aan het stadsbestuur voorgelegd. De jeugddienst – en indien nodig ook andere stadsdiensten – zorgen voor de opvolging van dit voorstel.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame