Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe Raad van Bestuur voor az Vesalius

Gisterenavond werd de nieuwe raad van bestuur van az Vesalius geïnstalleerd. Voorzitter is Steve Hoste, hij volgt Yvan Vanbockryck op, die sinds 2013 de raad van bestuur voorzat.

AZ Vesalius ontstond in 1991 uit de fusie van de ziekenhuizen van het OCMW van Tongeren, het OCMW van Bilzen en de VZW Heilige Familie. Deze drie deelgenoten vormen nog steeds het bestuur van het Zuid-Limburgse ziekenhuis, met campussen in Tongeren en Bilzen.

De raad van bestuur bestaat voortaan uit Steve Hoste, Luc Houbrechts, Geert Landmeters en Johnny Vrancken namens het OCMW Tongeren,
Frieda Brepoels, Nadine Collas, Véronique Jans, Jos Roebben namens het OCMW van Bilzen,
en Jean Pierre Hermans, Koen Hermans, Joris Lowette en Louis Mentens voor de VZW Heilige Familie.

Verder zetelen ook algemeen directeur Eric Christiaens, voorzitter van de Medische Raad dr. Yves Germeaux en hoofdarts dr. Alex Breugelmans in de raad van bestuur. Piet Schiepers, die destijds de fusie tot een goed einde bracht, vervolledigt als erevoorzitter de bestuursploeg van az Vesalius.

“Namens de nieuwe raad wil ik mijn voorganger Yvan Vanbockryck en de andere uittredende bestuurders bedanken voor hun jarenlange engagement en inzet. We zijn ons bewust van de mooie erfenis die ze ons toevertrouwen, en zullen alles in het werk stellen om goede zorg aan de patiënt in eigen regio te blijven garanderen,” zegt kersvers voorzitter Steve Hoste.

“We kijken uit naar een goede samenwerking met deze nieuwe ploeg die een mooie combinatie biedt van ervaring en frisse inzichten. Dankzij de steun van een dynamisch bestuur zullen wij er in slagen om de ambities van ons artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers tot een goed einde te brengen”, zegt algemeen directeur Eric Christiaens.

Naast de statutaire bestuursleden zijn ook de directieleden Benny Daniëls, Marc Jackmaert, Peter Laenen, Katrien Slechten en Jean-Paul Van Baelen steeds als genodigden aanwezig op de vergaderingen van de raad van bestuur van az Vesalius.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame