Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe verbindingsweg ontsluit bedrijventerrein Tongeren-Oost

Voormiddag werd de verbindingsweg tussen de rotonde van het op- en afrittencomplex 32 (Maastrichtersteenweg) en Tongeren-Oost officieel geopend. De verbindingsweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming van het Industrieterrein naar de E313.
In juni 2018 startte CORDEEL Nv uit Hoeselt met de aanleg van deze verbindingsweg. CORDEEL stond ook in voor de financiering van de weg en nu deze werken afgerond zijn, neemt de stad deze belangrijke verbindingsweg naar het bedrijventerrein over als openbare weg.
Kristien Olaerts commerciële directie Cordeel heette iedereen welkom. Burgemeester Dewael vertelde dat Tongeren meer dan 2.250 ondernemingen telt en het vierde grootste economisch centrum van Limburg is. Het terrein Tongeren-Oost werd uitgebreid met 50 hectaren. De burgemeester wil ook inzetten voor de’ fiets’ en zorgen voor een beter fietsbeleid. De firma Cordeel bouwt de “ Ambior-site’ voor Soprema. Deze wereldspeler en marktleider in Europa van waterdichtings –en isolatiesystemen, gaat op zoek naar 100 vacatures voor operatoren, techniekers, heftruckchauffeurs,…. De start en aankomst van de Ronde van Limburg is de ideale plek om in te zetten op rekrutering in de fanzone, dit jaar de ‘ Ambior-fanzone genaamd.

foto: JeDo
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame