Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie Sp.a

Sp.a Tongeren houdt vanavond een nieuwjaarsreceptie in zaal volksontwikkeling. Meer dan 350 'kameraden' zijn van de partij. Ze worden verwend met drank en allerlei eetstanden.


Indra Servaes (werkgroep evenementen) mag de sprekers aankondigen.


Voorzitter Joachim Peeters mag de spits afbijten: "Dank u voor de mooie ontvangst. Het doet me deugd zoveel mensen te zien. Bij de 'sossen' is iedereen welkom. Leden, maar ook 'nog-niet' leden. Vorig jaar hebben we 30 nieuwe leden aangesloten. Het is verleidelijk om in te gaan op de Tongerse politiek. Ik zou iets kunnen zeggen over de prijsstijging bij wzc De Motten; over de discussie rond de schaatsbaan met al dan niet drankgelegenheid of over de vernieuwing van stadspark De Motten.... Maar we hebben wel iets anders aan ons hoofd. Samenhorigheid, verdraagzaamheid en solidariteit staan onder druk. Of we willen of niet, we zullen het in dit land met elkaar moeten doen".

Normaal zou provinciaal voorzitter Alain Yzermans gastspreker zijn, maar de burgemeester van Houthalen had een dringende vergadering n.a.v. het incident in het gemeentehuis.


In laatste instantie werd Funda Oru bereid gevonden als gastspreker. Zij is de nieuwe ondervoorzitter van sp.a. De schepen van samenleving en het sociaal huis uit Heusden-Zolder was de running mate van voorzitter Conner Rousseau: "Dit is mijn eerste speech als ondervoorzitter en dat in Tongeren waar 28% werd gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen, één van onze Limburgse rode bastions. Vandaag zijn de mensen de politiek beu. Daarom is het tijd om vollenbak de kant van de oplossingen te kiezen"

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame