Tongeren vandaag

Nieuws

Nutswerken fietstunnel Bilzersteenweg starten midden januari,

Nutswerken starten midden januari, met eenrichtingsverkeer Bilzersteenweg richting Bilzen

Het was ondertussen al voor iedereen ongeveer duidelijk, maar de voorbereidende nutswerken op de Bilzersteenweg zullen dit jaar niet meer opstarten.

AWV richt het vizier op begin volgend jaar, met een concrete opstart in de week van 17 januari. De aannemer van AWV zal dan de tijdelijke signalisatie uitzetten en de bestaande verhardingen (voet- en fietspaden) opbreken. Vervolgens zijn de nutsmaatschappijen aan zet. Zij vernieuwen hun kabels en leidingen van iets voor het kruispunt met de Driekruisenstraat tot aan de Nieuwe Steenweg. De nutswerken zullen 4 à 5 maanden duren. Pas daarna volgt de bouw van de fietstunnel.

Verkeershinder

De verkeerssituatie wijzigt zodra de eerste werken op het terrein starten. Vanaf midden januari zal dan ook de hinder toenemen.

De belangrijkste wijziging is het eenrichtingsverkeer op de Bilzersteenweg richting Bilzen, vanaf de Driekruisenstraat. Verkeer richting het centrum volgt een omleiding via de Nieuwe Steenweg. Voor de veiligheid wordt de Driekruisenweg afgesloten aan de Bilzersteenweg. De straat blijft bereikbaar via de Nieuwe Steenweg.

Ook voor fietsers gelden er omleidingen. Fietsers op de Fruitspoorroute of richting het centrum volgen een omleiding via Nieuw-Tongeren. Fietsers op de Steenweg zelf volgen het eenrichtingsverkeer.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame