Tongeren vandaag

Nieuws

Ondernemersreceptie

"

Vanavond was er een ondernemersreceptie in cafetaria 'Pline'. De organisatie was in handen van VHTC, de Middenstandsraad en UNIZO Tongeren. Er waren 95 personen ingeschreven

*Liesbeth Vanhay (voorzitter Middenstandsraad) heette iedereen welkom: "We zijn trots met deze respectabele samenwerking tussen de organisaties. Om te ondernemen is er veel moed en gedrevenheid nodig. We willen verder blijven een brug bouwen tussen de ondernemers en de stad".
* Schepen Marc Hoogmartens (Economie): Ondernemen is de brandstof van de samenleving. Het nieuwe bestuur zal blijven investeren in de economische ontwikkeling van onze stad. Er zijn meer dan 14.000 jobs, maar toch nog 1.000 werklozen. Met 7,6% zitten we boven het Vlaams gemiddelde. Tongeren telt 700 handelsactiviteiten. De leegstand is een smet op het imago. We willen pand per pand onderzoeken om de activeringsmogelijkheden uit te putten".
* Christof Jans (voorzitter UNIZO): "We willen van Tongeren een leuke en bruisende stad maken. We hebben een verbinding gevonden tussen UNIZO, VHTC en de Middenstandsraad".
* Maarten Bostyn (Isola) gaf een uiteenzetting over de 'Maatschappelijke rol van ondernemen': "We zijn werkgever, klant en familielid. Ik vond mezelf een gigantische bullebak op de werkvloer. Daarom heb ik een traject gevolgd 'The discipline of pleasure'. Daar kregen we ,in groep, een spiegel voorgehouden. Dat heeft me geleerd dat je mensen niet aan de kant mag schuiven op basis van je eerste indruk".
*Peter Muziek (voorzitter VHTC) mocht de netwerkavond openen en de Big Cash Beats aankondigen

"
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame