Tongeren vandaag

Nieuws

Openkerkenweekend 5-6 juni in het Teseum en de Onze- Lieve-Vrouwebasiliek

Tijdens het Openkerkenweekend van 5 en 6 juni kan je van 13 tot 17 uur een vrij bezoek brengen aan de kloostergang en -tuin van het Teseum

. Je pikt er het buitengedeelte van de expo ENCLOSED mee. Ontdek oude prenten in de kloostertuin, bewonder de details van de grafkunst via street art en geniet van foto’s van ons kapellenlandschap. Reserveer een tijdslot via 012 80 02 28, via www.teseum.be of registreer je ter plaatse.

In de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek kan je de religieuze kunst verkennen via een wandelbrochure. Op zondag klinkt er muziek. Van 14 tot 16 uur kan je de drie prachtige orgels beluisteren. Om 17 uur kan je vanaf de vele terrassen of zitplekken rondom de basiliek genieten van het beiaardconcert. De kerk is tijdens het weekend vrij te bezoeken van 9 tot 17 uur.

Op de website van openkerken.be vind je een overzicht van de activiteiten die tijdens dit weekend overal in het land georganiseerd worden. Een mooie gelegenheid om eens in eigen streek op verkenning te gaan naar het prachtige religieus erfgoed.

Extra tip! Het Teseum blaast tijdens het weekend van 5 en 6 juni maar liefst vijf kaarsjes uit. Breng je de museumsite een bezoek tijdens hun verjaardagweekend? Dan ontvang je een traktatie.

Teseum - Museumkwartier 2 - 3700 Tongeren - 012 80 02 28

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame