Tongeren vandaag

Nieuws

Openluchtcinema in de kazerne

Voor de vijfde editie ging MoMeNT op zoek naar een ‘fonkelnieuwe filmlocatie’ waar 3 dagen lang een divers programma te beleven is: de Ambiorixkazerne.

Het scherm zal niet enkel ’s avonds worden gebruikt, om 14 u worden er familiefilms vertoond. Om 17u00 en 20u00 reizen we verder naar bekende en minder bekende streken in een cinefiel bad van boeiende cinema.

Voor iedereen vindt er tijdens deze filmdriedaagse een ontdekking plaats: letterlijk in de voetsporen van Robert de Wavrin, een Belgische etnograaf, bij de danspasjes van Charlie Chaplin, door de honderd-en-een knipogen naar Hollywood in Final Cut Ladies and Gentlemen of door sterke getuigenissen dichterbij huis: het portret van zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven in de documentaire Wat hebben we verdiend vandaag?

Verder slaan MoMeNT en de Imagerie dit jaar de handen in elkaar door Eva van Tongeren als gastcurator ook een programma in te laten leiden. Vijf films van vijf generaties vrouwelijke Belgische filmmakers (Chantal Akerman, Eva Claus, Manon de Boer, Ans Mertens en Katrien Vermeire). Op zaterdag 17 juli zijn deze filmmakers aanwezig.

Het filmprogramma zal met The King of The Mont Ventoux op zondag 18 juli parallel aan de finish op de Champs-Élysées in Parijs eindigen.

Dit initiatief wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met MOOOV.

Openluchtcinema
vrijdag 16 juli |15u – 17u – 20u

zaterdag 17 juli |15u – 17u – 20u

zondag 18 juli |15u – 17u – 20u

Ambiorixkazerne |gratis

Voor meer info:

https://moment.tongeren.be

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame