Tongeren vandaag

Nieuws

Oproep van S.A.P.B.

OPROEP STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING TONGEREN 

In september '21 werden nieuwe statuten op de gemeenteraad éénparig goedgekeurd. De raad adviseert de stad rond wonen, werken, ontspannen, leven als persoon met een beperking in Tongeren. Bij infrastructuurprojecten werkt de stad samen met INTER (Agentschap Toegankelijk Vlaanderen) voor optimale toegankelijkheid binnen Universal Design of gebruikersgericht ontwerpen.

De raad neemt initiatieven, steunt projecten die bijdragen tot een inclusief beleid voor personen met een beperking in de stad. Verder informeert de raad o.m. rond de rechten voor personen met een beperking, maar ook rond hulpmiddelen, rond geschikt vervoer … .

Voel je je betrokken, wil je je woord placeren ? Dan kan je je aansluiten bij de raad !

De raad bestaat uit:

  • vertegenwoordigers van verenigingen voor belangenbehartiging van personen met een beperking
  • vertegenwoordigers van zorgverstrekkers
  • vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten voor integratie van personen met een beperking.
  • Tongenaren met een beperking, hun ouders of vertegenwoordigers.

De adviesraad heeft tientallen jaren ervaring en inspireert mee vele realisaties die personen met een beperking en hun leven in de stad vergemakkelijken. We zien de nieuwe statuten als een legitimatie voor onze plaats in de lokale politiek.

Heb je opmerkingen bij de manier waarop je je, met kind in rolstoel … kan verplaatsen ? Over cultureel of ander aanbod ? Of ben je net gecharmeerd door de manier waarop de vaccinatie in de stad georganiseerd was of rekening werd gehouden met jouw beperking of die van je zoon op de kermis voorbije jaar ? ! Wil het bestuur kunnen blijven inspelen op invullen van de noden van personen met een beperking zoals bij grote of kleine evenementen … . Geen onderwerp is taboe !

We houden enkele vergaderingen per jaar met een groep mensen die met hun twee voeten in het dagelijkse leven van de stad staan. We willen jaarlijks een wandeling organiseren o.m. samen met senioren . We plannen nog infomomenten.

Voel je je aangesproken, dan ben je meer dan welkom !

Twijfel je ? Ja dat begrijpen we best, maar het is een reden om eens contact met ons op te nemen en we zijn bereikbaar via : sapb.tongeren@terheide.be

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame