Tongeren vandaag

Nieuws

Overnachten in GRM

Vanavond blijven 99 kinderen (8 tot 13 jaar) overnachten in het GRM dat al voor de tiende keer op rij ‘Night at the museum’ organiseert.
Via een meeslepend detectivespel leren de spelenderwijs verschillende facetten van de museumwerking kennen. Daarna blijven ze overnachten in de tentoonstellingszalen. Morgenvroeg wacht hen een fijn ontbijt en een leuke afsluitende activiteit.
"De kinderen gaan in kleine groepen op ontdekking. Ze nemen de rol op van speurder en krijgen de opdracht een gestolen Romeins voorwerp terug te vinden. Als echte detectives moeten ze achterhalen wie de dief is en waar het stuk zich bevindt", weet Karen Van Looken. “Op hun parcours doorheen de museumzalen, kantoren en atelierruimtes maken ze kennis met de medewerkers van het museum: wie zijn ze en wat is hun taak in het museum? Met wie werken ze samen en hoe ziet hun werkplek er uit? Zo leren de kinderen het museum van binnenuit kennen. Ze steken zo spelenderwijs heel wat op over het museum en zijn collectiewerking. Als de dader gevat is, en het voorwerp gevonden, breekt een spannende museumnacht aan".

“Het Gallo-Romeins Museum laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met wat een museum is en doet”, vertelt wnd burgemeester An Christiaens. “De jongeren ontdekken wat er zoal in een museum gebeurt, ook achter de schermen: verzamelen en onderzoeken van objecten, bezoekers rondleiden, tentoonstellingen maken, …. Het spannend spel met aansluitende logeerpartij werkt drempelverlagend. De kinderen houden een positief gevoel over aan de belevenis. Zo vergroot de kans dat ze fervente museumbezoekers zullen worden”.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame