Tongeren vandaag

Nieuws

Overstroming in Lauw

In Lauw staan sinds vanochtend enkele straten blank: o.a. de Klerebroek en de Nullenaren. 

Het wachtbekken van Lauw is helemaal volgelopen. 

Wateroverlast Tongeren onder controle

Vanmorgen vond een overleg plaats tussen het stadsbestuur en de hulpdiensten. De situatie in Tongeren is onder controle.

Patrick Dewael, burgemeester: “In onze stad zijn we gelukkig gespaard gebleven van grote problemen met wateroverlast. We zijn onze hulpdiensten en technische dienst ontzettend dankbaar voor hun snelle en goede interventies in deze uitzonderlijke weersomstandigheden. Zo kon de overlast in Tongeren tot een minimum beperkt worden. Enkel het wachtbekken van Lauw is momenteel gesatureerd. De komende uren zetten we alles op alles om het waterpeil hier terug op punt te krijgen en blijven we de situatie nauwgezet opvolgen.”

“Uit de laatste berichten die we ontvingen uit Wallonië blijkt dat de Jeker momenteel haar hoogste punt bereikt heeft. We verwachten dan ook niet dat de rivier buiten haar oevers zal treden. Mogelijk zal het waterpeil van de Jeker op bepaalde momenten even stijgen maar dit is te wijten aan het laten leeglopen van het wachtbekken in Lauw. De inwoners hoeven zich echter niet ongerust te maken,” zegt Jeannine Vanvinckenroye, schepen van openbare werken.

“In vergelijking met vroeger blijven we gelukkig gespaard van modderstromen in Tongeren. Dit dankzij de vele erosiemaatregelen die we in de afgelopen jaren hebben uitgevoerd,” besluit Patrick Dewael, burgemeester.

Het Tongerse stadsbestuur betuigt haar medeleven aan alle slachtoffers en getroffen gezinnen van het noodweer.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame