Tongeren vandaag

Nieuws

Paaswake 2021

Paaszaterdag had om 21 u een bepekte paaswake plaats met 15 personen waaronder 6 vertegenwoordigers van de 6 stadsparochies of geloofskernen. Het was een viering met een zeer rijke symboliek: de wijding van het paasvuur, het ontsteken van de paaskaars, het paaslicht dat zich verspreidt, verschillende lezingen waarin God telkens laat voelen hoe Hij met zijn volk onderweg is, het verrijzenisverhaal, de wijding van het nieuwe doopwater, de hernieuwing van de doopbeloften, de besprenkeling met het nieuwe doopwater en natuurlijk het vieren van Brood en Wijn, waarin de Verrezen Heer aanwezig is. EH Deken Eric Reynders had een vreugdevolle en bemoedigende paasboodschap.

Al waren we maar met een beperkte groep, tot kwam ik tot het besef dat Jezus vandaag nog midden ons verder leeft, ook in coronatijden en dat het lijden nooit het laatste woord heeft. Na Goede Vrijdag komt immers Pasen.

Op het einde van viering nam elke vertegenwoordiger het paaslicht mee naar zijn geloofskern om in de kerk de paaskaars mee aan te steken en ook daar het Licht van de Verrezen Christus te verspreiden.


bijdrage: Jos Collaer

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag