Tongeren vandaag

Nieuws

Patrouille haalt bus uit het verkeer

Bij een verkeerspatrouille werd zaterdag op de Luikersteenweg de aandacht van de agenten getrokken door de bestuurder van een autobus die al rijdend zijn GSM gebruikte. De technische keuring van de autobus was al ruime tijd overschreden en er was geen brandblusser aanwezig. Bij een verdere controle van de bus bleek deze niet uitgerust met een tachograafmeter.
De bestuurder, die geen adres in België heeft, diende de boete ter plaatse te betalen. De passagiers dienden af te stappen omdat de bus enkel leeg terug naar zijn stelplaats mocht rijden. Een andere bus kwam de achtergebleven passagiers ophalen.

Verder werden twee tractoren gecontroleerd dewelke hun lading niet afgedekt hadden. Bij de beide landbouwvoertuigen bleek de kentekenplaat van de aanhangwagen niet overeen te komen met het trekkend voertuig. Zij dienden de nodige schikkingen te treffen om de tekortkomingen in orde te zetten.

Verder was was er een voertuig dat een tractor, over de volle witte lijn, inhaalde op de Romeinse Kassei. De bestuurder had een voorlopig rijbewijs 18 maanden. Bij hem in het voertuig zaten nog 3 passagiers zonder geldig rijbewijs. Tevens had de bestuurder geen "L"-teken op zijn achterruit bevestigd.
Deze man mag het gaan uitleggen op de politierechtbank.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame