Tongeren vandaag

Nieuws

Peter wil kinderen gratis laten voetballen bij FC Jekervallei Sluizen

Peter Nelissen, (Peter van de Schauf), voorzitter van FC Jekervallei Sluizen, wil dat kinderen zich gratis kunnen aansluiten bij een voetbalclub in de lagere afdelingen.
Dankzij sponsoring wil hij deze droom verwezenlijken.
Tijdens de eetdag in het Kaiserhof in Mal heeft hij zijn plannen uit de doeken gedaan: "Ik zat op het toilet met mijne gsm en op de site van HLN stootte ik op een artikel over kinderen die niet kunnen sjotten omdat ze meer dan 500 euro lidgeld moeten betalen. Dat heeft me erg aangegrepen en daar wil ik iets aan doen", begon Peter zijn verhaal. "Tongeren is de eerste stad van het land en dus willen wij de eerste ploeg van het land zijn die zoiets aanbiedt.Ik ben naar enkele hoofdsponsors getrokken met mijn verhaal . Iedereen met een moederhart of een vaderhart begrijpt me. Wie sponsort niet graag een goed doel waardoor je elk weekend de glimlach van jonge kinderen kan aanschouwen. Hoe erg is het voor een ouder te moeten zeggen dat het lidgeld financieel niet haalbaar is. Toen de dokter indertijd tegen me zei dat ik nooit meer kon voetballen, was dat ook een enorme opdoffer".
Peter is naar Maes containers getrokken, naar Corpellets en naar Masita (sponsoren de kledij). Verder ook naar Boden, Avance en Gepe trans. Dankzij deze firma's kunnen vanaf volgend seizoen de U5-U6- U7 gratis voetballen bij FC Jekervallei Sluizen.
"Gaat dit verhaal blijven duren? Ik heb geen glazen bol..... Het gaat niet om hun kwaliteiten, maar om wie ze zijn. Kinderen die om financiƫle redenen niet aan voetballen komen. Weet je dat 90% van het lidgeld van jeugdvoetbal naar de eerste ploeg gaat? Een ploeg moet investeren in de jeugd en niet andersom. Voetbal moet iedereen kunnen beoefenen. Dat is geen elitaire sport", besloot Peter.
Zijn plannen werden op luid applaus onthaald!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame