Tongeren vandaag

Nieuws

Piet Severijns gehuldigd

Namiddag is in het Gallo-Romeins Museum Piet Severijns gehuldigd tijdens de 16de genealogische ontmoetingsdag van Familiekunde Vlaanderen/Limburg.

Een dozijn standhouders uit België en Nederland die te maken hebben met stamboomonderzoek was aanwezig; onder hen: Stadsarchief Tongeren en het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Tongeren.

De 86-jarige ere-voorzitter van het KLGOG (Koninklijk Geschied- en Oudheidkundig Genootschap) kreeg de 2de ‘Edmond Delhougne penning’ uitgereikt voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling en de promotie van de genealogie in Limburg. De vorige penning werd in 2016 toegekend aan de Nederlandse genealoog Funs Patelski..

De "Edmond Delhougne penning" van het Instituut voor Genealogie en Streekgeschiedenisis is bestemd voor een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de promotie van de genealogie binnen het gebied van de Nederlandse en Belgische provincie Limburg. De penning wordt maximaal eens in de twee jaar en minimaal eens in de vijf jaar toegekend, na beoordeling van een jury onder voorzitterschap van historicus A.M.P.P. (Guus) Janssen.
Aan de penning zijn een oorkonde en een bedrag van 500 euro verbonden. De penning is door kunstenares Tanja Webbers uit Heythuysen in brons uitgevoerd en draagt de beeltenis van Edmond Delhougne.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame