Tongeren vandaag

Nieuws

Politie en douane controleren aan rotonde Tongeren-Oost

Donderdag hield de lokale politie een verkeerscontrole tezamen met de Vlaamse Belastingsdienst op de rotonde van de Maastrichtersteenweg en de Michielenweg. (Tongeren-Oost)
In totaal werden er 28 voertuigen gecontroleerd: 18 hiervan hadden nog een openstaande belastingschuld. Deze werden ter plaatse geïnd voor een bedrag van 6383,30 Euro.
Er werden ook andere inbreuken vastgesteld:
-1 bestuurder was geen drager van de veiligheidsgordel
-1 voertuig was een maand niet meer in orde met de keuring
-1 bestuurder was bezig op zijn GSM tijdens het rijden (deze boete werd onmiddellijk betaald gezien overtreder niet in België woonachtig was)
-1 man had enkel een rijbewijs voor een automatische versnellingsbak. Hij reed met een handgeschakeld voertuig. De eigenaar van het voertuig, dat ook in de auto zat, had geen geldig rijbewijs. Op bevel van het parket werd het voertuig getakeld tot een van beiden een geldig rijbewijs heeft voor dit voertuig. De eigenaar krijgt tevens een proces verbaal omdat die het voertuig toevertrouwde aan een persoon zonder geldig rijbewijs.
- Een Nederlands voertuig werd vanop de rotonde ons dispositief ingestuurd. De bestuurder reed echter achteruit op de rotonde tegen zijn achterligger aan. Niemand raakte gewond. Een van de bestuurders legde een positieve ademtest af met resultaat ongeveer 1 promille alcohol. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.
-1 ADR-transport (gevaarlijke goederen) had zijn lading niet vastgezet. De gevaarlijke stoffen stonden ook te dicht bij honden- en kattenvoeding. De vrachtwagenbestuurder, die ook geen rijbewijs bij zich had, legde tevens een positieve speekseltest af. De vrachtwagen werd aan de kant gezet en de werkgever mocht een nieuwe chauffeur sturen om het transport verder te zetten (nadat de goederen vastgezet werden)
.-1 man nam het niet zo nauw met de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs. De situatie diende ter plaatse in regel gesteld te worden.
-1 voertuig was niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven. Op het voertuig hingen nummerplaten van een ander voertuig. Het voertuig werd in beslag genomen wegens niet verzekering. De nummerplaat werd eveneens in beslag genomen en overgemaakt aan DIV.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame