Tongeren vandaag

Nieuws

Politie stoot op trouwstoet

Zaterdag kwam een anonieme ploeg van de verkeersdienst een trouwstoet tegen op de Luikersteenweg. De stoet van luxewagens reed met de vier knipperlichten al toeterend over de weg.

Een van de deelnemers plaatste, op de rotonde bij de Wijkstraat, zijn voertuig dwars over de rijbaan en blokkeerde het overige verkeer zodat de andere deelnemers gewoon door konden rijden.
Dit voertuig werd aan de kant gezet en gecontroleerd.
De bestuurder legde een positieve speekseltest af. Het parket werd gecontacteerd en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Agenten zagen hulzen van een alarmpistool in en op het voertuig liggen waarbij ze overgingen tot een grondigere controle.
In de wagen werd een alarmpistool aangetroffen met nog verschillende patronen. Ook werd er een doosje munitie voor alarmpistolen, 2 messen, pepperspray, een boksbeugel en een gebruikershoeveelheid marihuana aangetroffen.
Al deze zaken werden in beslag genomen.
De politie zal anonieme patrouilles blijven inzetten voor het verhogen van de leefbaarheid en de (verkeers)veiligheid binnen de politiezone Tongeren/Herstappe.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame