Tongeren vandaag

Nieuws

Politiecontrole op zwaar vervoer

Gisteren heeft de verkeersdienst samen met de dienzt ADR (gevaarlijke stoffen) op de Maastrichtersteenweg een verkeersactie “zwaar vervoer” gehouden.
In totaal hebben wij 34 voertuigen gecontroleerd. De actie was vooral gericht naar ladingzekering, vervoersvergunningen, gevaarlijk transport en rij-en rusttijden.
Volgende overtredingen werden vastgesteld:
- Een vrachtwagen met een afzetcontainer was geladen met een pletwals en minigraver die los in de container, de hoogte van de lading 4.30m en stak de container 96 cm voorbij de bumper terwijl maar 40cm is toegestaan. Ook was de container totaal niet voorzien om lading in vast te maken. Een tweede vrachtwagen met dieplader diende langs te komen om de niet gezekerde lading over te laden.
- Een vrachtwagenbestuurder die afval aan het vervoeren was kon geen vervoersdocument voorleggen waar hij het afval geladen had en waar hij het afval ging laten verwerken. Hij was tevens niet in regel met de ladingzekering en de rij- en rusttijden. Voor alle inbreuken samen werd een proces verbaal opgesteld.
- Er werd een vrachtwagen gecontroleerd die niet over een vervoersvergunning beschikte terwijl deze toch transport aan het doen was. De transportfirma krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd. De vrachtwagen werd ter plaatse gehouden tot de vervoersvergunning in orde werd gebracht.
- Er werd een personenauto uit het verkeer gehaald waarbij de bestuurder een positieve speekseltest afgelegd heeft. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15-dagen. De bestuurder had ook nog voor een bedrag van 5000 euro achterstallige boetes open staan waardoor zijn voertuig in beslag werd genomen door de Douane.
- Er werden nog twee vrachtwagens gecontroleerd waarin de lading totaal niet vastgemaakt werd. Hiervoor werd een onmiddellijke inning opgesteld.
- Er werd één vrachtwagen met gevaarlijk transport gecontroleerd waarin de lading totaal niet vastgemaakt werd. De bestuurder betaalde de boete ter plaatse en heeft de lading degelijk moeten vastzetten.
- Een vrachtwagen met gevaarlijk transport beschikte niet over de juiste veiligheidsuitrusting.
- Een vrachtwagen waarvan een band helemaal niet meer conform was mocht zijn weg vervolgen nadat ter plaatse de tekortkoming hersteld werd. De bestuurder kwam er vanaf met een mondelinge opmerking.
- Een bestelwagen die volgeladen was met afvalhout reed rond met een keuring "verboden tot het verkeer" wegens gebrekkige remmen. De bestuurder diende zijn lading over te laden in een andere bestelwagen. Toen deze man na enkele uren ter plaatse kwam bleek zijn keuring ook niet in orde. Hij is dan eerst langs het keuringsstation in Heers gepasseerd vooraleer hij het afvalhout mocht overladen. De bestuurder van het eerste voertuig moet zijn voertuig verplicht laten herstellen en komen laten zien dat hij opnieuw een geldige keuring heeft.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'CONTROLE'


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame