Tongeren vandaag

Nieuws

Politiecontrole tijdens mist

Van snelheid aanpassen in deze mistige omstandigheden hadden veel bestuurders nog nooit gehoord. Dit bleek uit een snelheidsactie met interceptie die de lokale politie gisteren vandaag heeft gehouden.

Deze actie gebeurde op de Elderseweg, Luikersteenweg en de Hoeise Kassei. In totaal werden er 1498 voertuigen gecontroleerd en reden er 256 bestuurders te snel.

Voertuigen die niet in België ingeschreven waren en die te snel reden werden uit het verkeer gehaald. Deze bestuurders dienden hun boete rechtstreeks te voldoen. In totaal werd er voor een bedrag van 467€ onmiddellijk geïnd.

De hoogste snelheid (134 km/u) werd gemeten op de Hoeise Kassei.

In totaal werden er drie rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen door een veel te grote overschrijding van de maximumsnelheid.

Er werden 3 processen verbaal uitgeschreven voor het onnodig knipperen met de grootlichten om te waarschuwen voor de snelheidsmeter.

Een fietser werd geverbaliseerd omdat deze al fietsend met de hond aan de leiband langs een drukke steenweg reed.

Een voertuig werd getakeld omdat de bestuurder zijn rijbewijs al ingetrokken was door de rechtbank.

Een voertuig werd bestuurd door een bestuurder met een voorlopig rijbewijs zonder begeleider terwijl dit wel verplicht was. Dit voertuig bleek ook niet verzekerd en werd in beslag genomen.

Er werden talloze waarschuwingen gegeven voor het niet gebruiken van de dim- en mistlichten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame