Tongeren vandaag

Nieuws

Portretten in de Basiliek

MoMeNT en de Tongerse fotograaf Bert Daenen presenteren de expo 'Het Portret' in de Basiliek.
Daar werden vandaag zes grote portretten ((2,40 x 1,60 m) opgehangen in de zijkapellen, op 5 m van de grond. Eén portret is iets daarna afgevallen.....

De portretten in deze expo vertellen zes verhalen: sereniteit, eenvoud, stilte zijn de sleutel die de deur naar hun persoonlijk verhaal openen. Deze portretten nodigen je uit je hun verhalen te mogen vertellen, net zoals de bezoeker van de Basiliek, die hier af en toe de stilte opzoekt, komt mediteren, nadenken over wat het het leven heeft gebracht, hoopvol voor wat het nog zal brengen. Een portret is meer dan een momentopname, het is de weergave van een verhaal, het verhaal van de geportretteerde. Het verhaal dat zijn karakter, persoonlijkheid heeft gevormd.
"Ik heb gekozen voor 6 vrouwen: 3 kennissen en 3 ingehuurde modellen. Ze stralen een sobere, ingetogen sfeer uit. Ik toon alles, niets is weggewerkt via fotoshop. Sommige kijken bewust weg, dat versterkt de intimiteit. De anderen kijken recht voor zich uit, dat is de sterkte van de persoon. Ik heb de foto's wel 1000 keer bekeken", vertelde Bert.

Zaterdag om 16u30 is er de vernissage met gastspreker Jan Jaspers
De portretten blijven hangen t.e.m. Tongeren-kermisZoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame