Tongeren vandaag

Nieuws

Prijsuitreiking van de Tungrirun '24

Vanavond was er de prijsuitreiking van de Tungrirun in de cafetaria van ADD op de Motten

Peter Laenen, voorzitter Rotary Tongeren zorgde voor de verwelkoming: "De 33e editie was een recordeditie met 3039 deelnemers en 31 ploegen voor de Tungri’s Teamrun is ook een record. Het was te mooi weer, te warm voor de lopers".

 Voorzitter Krijn Henrotte: "Er hebben 200 leerlingen meer meegedaan en 89 percent van de leerlingen is komen opdagen. Maar in 2 scholen heeft 100 procent deelgenomen: Merlijn en de Zevensprong. Het was een topeditie. Vorig jaar waren er 2590 inschrijvingen en dat was toen al de beste editie ooit. Dit jaar waren er 3039 deelnemers. Op de 5 km waren er meer dan 1.000 lopers. Door het warme weer, was de drank te snel op. Daar moeten we volgende keer iets aan doen.
De scholenwedstrijd met FB-campagne: er waren meer foto's gepost en die leverden meer dan 3.500 likes op.

De winnaars van vorig jaar mochten de wisselbeker komen inleveren voor een definitieve trofee: BS Sint-Lutgart en het Atheneum tweede graad.

 De trofee Sportiefste school 2024 voor lager onderwijs en kleuters ging naar BS De Boomhut in Mal. Met het aantal likes strandden ze op de derde plaats, dat gekoppeld aan 40 procent deelnemers, levert hen de eerste plek op.

 De trofee voor het middelbaar onderwijs ging naar de derde graad van het Atheneum: met het aantal likes eindigden ze als tweede, maar met meer dan 20 procent deelnemers waren de winnaars.
De winnaar van de Tungri’s Teamrun 2023, MMT was niet aanwezig om de wisseltrofee in te ruilen voor een definitieve trofee.

 De trofee 2024 ging naar Beobank Tongeren. Ze mochten 500 euro schenken aan een sociaal doel en Dirk Dessers koos voor Wens Ambulancezorg Tongeren vzw: "Wij werken met een team van 40 vrijwilligers die de ongeneeslijke zieke in alle comfort vervoeren zodat hij of zij die laatste wens werkelijkheid ziet worden", vertelde de voorzitter. 

Elke school mocht gratis deelnemen aan de Tungrirun. De leerlingen kregen een medaille en per leerling werd er 2,5 euro geschonken voor de aankoop van sportmateriaal. In totaal werd 2.930 euro uitgekeerd. BS Ampersand spande de kroon met 175 euro voor het middelbaar ging er 270 euro naar de eerste graad van Viio.

Tot slot werden er cheques uitgereikt aan deze 4 goede doelen: ze ontvingen elk een cheque t.w.v. 3.000 euro
- EHBO-lessen voor de humaniora Viio en Koninklijk Atheneum
- het BCG
- Cure Scleroderma
- het Titipi-project van Huize Sint Augustinus

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame