Tongeren vandaag

Nieuws

Prinsenfeest 2020

Vanavond wordt de 70ste stadsprins aangesteld in een uitverkochte Velinx. Er zijn optredens van Frans Theunisz, Sam Gooris, Johnny Gold, Tim Schalkx, Christoff en Sergio.
Commandeur Frank Grotars zorgt voor de presentatie. Voor deze jubileumeditie werd het podium heringericht. De prinsentroon werd centraal geplaatst en uitgerust met een reeks trappen.


De avond is gestart met een vuurshow gebracht door drie dames.


Commandeur Frank heeft Wesley Petiels tot Ridder geslagen. Hierdoor zaten er 27 Ridders op het podium en 16 van hen zijn stadsprins geweest.


Francis Dee mocht de Riddermars zingen. Hij zal niet langer het lied voor de prins schrijven en inzingen.


Frans Theunisz mocht als eerste optreden. Hij werd beloond met de 'Carnavalsaward'.


Aftredende prins Patrick moest een pluim en de scepter inleveren. Het verwijderen van de fazantenpluim lukte maar moeizaam. "Ik draai al jaren mee in het carnavalsgebeuren. Prins worden was niet zozeer mijn droom, maar het is fantastisch geweest. Prins ben je niet alleen" dankte dj Patrick.

Dan was het tijd voor de aanstelling van de nieuwe stadsprins door de aanwezige leden van het stadsbestuur:


Valentin Mentior zal de geschiedenis ingaan als de 70ste prins: "Drie jaar geleden stond ik hier als Ridder geslagen. Mijn broer Marc was in 2017 stadsprins. Ik dank vooral mijn vrouwtje Peggy. We gaan er ene lap op geven. Binnen drie weken gaan we Tongeren op zijne kop zetten", glunderde Valentin I


Schepen Johnny Vrancken mocht het stadsbestuur afvaardigen: "Ik ben enorm fier deze prins te mogen aanstellen. De 70ste. Hij zal ons ene fantastische stoet bezorgen. Vanaf 22 februari ben jij de enige baas in Tongeren. We geven je de code van de kluis dan kan je die leegmaken"


Thierry Germeys, ondervoorzitter van Liveke vzw mocht ook iets vertellen: "Wat een volk hier! Zouden jullie hier niet wat muren uitslaan om meer plaats te maken", richtte hij zich tot de schepenen"


Het prinsenlied 'Valentin-ke' werd dit jaar ingezongen en vertolkt door oud-prins Xavier BrugmansDe medailles werden uitgedeeld


Zanger Sammeke Gooris gaf er ene lap op en kroop zowaar bij prins Valentin I op de schoot


De Nederlandse schlagerzanger Tim Schalkx


Showbeest Sergio mocht Willy Sommers vervangen en zette de zaal op stelten met new beat en nummers van André Hazes


De Nederlander Johnny Gold had maar liefst 170 km afgelegd om naar Tongeren af te zakken

Topact Christoff verscheen na middernacht op het podiumZoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame