Tongeren vandaag

Nieuws

Prinsenfeesten 2019

Vanavond wordt in cc de VELINX de nieuwe Stadsprins aangesteld. 
Vanaf 20u11 zijn er optredens van Paul Severs, De Alpenzusjes, Double DJ's, Lawineboys, Swoop, Otto Lagerfett en als topact: De Romeo's.
Phil Kevin is de publieksopwarmer 

Het feestprogramma is met enige vertraging gestart omdat de Duitse gasten te laat zijn gearriveerd. 'Funkengarden' uit Erkelenz.
Ze hebben een wervelende show gebracht met dansmariekes die heel sterk lijken op de 'Teungerse Daasmeriekes'. 
Commandeur Frank heeft Filip Schoubben uit Nerem tot nieuwe Ridder geslagenDe 69ste stadsprins is Patrick I (Lowet). Hij is vermaard als dj en sfeermaker. Hij mocht 'uitzonderlijk' zijn intrede maken op de tonen van zijn eigen prinsenliedje 'Hey DJ'.De prins startte zijn speech met een huldiging aan zijn schoonzus: "Zij heeft veel tegenslag gekend. Haar vriend verloren in een ongeval en vorig jaar, op haar verjaardag, van de trap gevallen en sindsdien is ze aan een rolstoel gekluisterd ".

De burgemeester bedankte drie personen: de commandeur en de ridders; prins Jos III (jij was een ambassadeur van het carnaval) en stadsprins Patrick. De burgemeester beloofde ook dat de stad er iets gaat 'bovenop' doen om zo de mooiste stoet van gans Limburg te kunnen presenteren!

Zanger Paul Severs staat al 53 jaar op de planken. Hij vertolkte een handvol nummers

Burgemeester Dewael mocht de Nationale Humor-Ambiance Award uitreiken aan komiek Geert Hoste. Die dankte met een liedje: "Oh Oh Oh Tongeren"

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame