Tongeren vandaag

Nieuws

Proclamatie bij GBS De Zevensprong in Piringen

Vrijdag was er proclamatie bij GBS De Zevensprong in Piringen

De show voor de ouders, gebracht onder de lommerrijke boom op het pleintje voor de school, stak mooi in mekaar. De meisjes, ondertussen echte hartsvriendinnen, brachten een mix van dansjes, tot Tik Tok toe en ook een gezongen eerbetoon in het Frans voor Juf Lieve, die hun blijkbaar de liefde voor onze andere landstaal duidelijk heeft kunnen doorgeven. Zij keek en hoorde dat het gewoon goed was. Juf Lieve en ook de andere juffen en meester werden door de leerlingen overstelpt met gedichten en zelf geknutselde cadeautjes


Directrice Katrien Knuts bestempelde in haar toespraak ook nog eens haar waardering voor het engagement van de leerkrachten, de toewijding van de ouders. Mooi toch dat het mogelijk blijft het leerplan te kunnen blijven garanderen, samen het welbevinden, toch wel belangrijk, vooral op deze leeftijd. Dit kan de ‘zin’ voor het verder studeren alleen maar ten goede komen.

Juf Véronique was het met haar eens: het enthousiasme, de positieve gedrevenheid van de meidengroep van het zesde was enig en zal gemist worden. Elke studente werd apart naar voren geroepen om haar eigen, specifieke kwaliteiten en talenten te mogen horen verkondigen in een waar officiële toon. Er moest toch wel een traantje geplengd worden.

GBS De Zevensprong is een manifest bewijs dat lokaal onderwijs springlevend is en van onschatbare, onmisbare waarde voor ons als maatschappij.


De zelfgemaakte ‘afscheidskrant’ (begeleid door meester Joery) liegt er niet om: De zesdeklasjes van GBS De Zevensprong hebben een leuk & leerrijk parcours afgelegd. Ze zijn helemaal klaar voor de volgende, grote stap richting middelbaar onderwijs.


bijdrage: Werner Jansen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame