Tongeren vandaag

Nieuws

Proefproject asfaltverjongers

Asfaltwerken op Elderenstraat - Rode Kruislaan van 8 t.e.m. 10 juni

Begin juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende stukken asfalt aanpakken op de Elderenstraat - Rode Kruislaan (N758 in Tongeren en Bilzen), tussen de Gerestraat en de Jaak Vandersandenstraat. Het gaat hierbij om een proefproject waarbij enkele levensduurverlengende producten worden getest. Deze zouden op termijn de gekende vorm van bestrijking met bitumen en steentjes kunnen vervangen.

Tijdens dit proefproject zal AWV enkele producten testen die niet alleen een beschermlaag aanleggen en zo de waterdoorlatendheid verhogen, maar vooral ook een chemische interactie aangaan met het bestaande wegdek. Daardoor zal het asfalt als het ware verjongen. Hierdoor wordt de levensduur van het wegdek bijkomend verlengd en kan een volledige renovatie langer uitgesteld kan worden.

Een bijkomend voordeel van deze 4 producten ten opzichte van de huidige, gekende, bestrijkingsmethode is dat er voornamelijk met zandkorrels wordt gewerkt en er geen steentjes aan te pas komen die vlak na de aanleg of na enkele jaren los kunnen liggen en opspringen wanneer er over gereden wordt.


Maandag 8 juni zal de aannemer het wegdek reinigen en een aantal voegen opvullen. Op dinsdag 9 en woensdag 10 juni zal hij de bestrijkingen aanbrengen. Hij zal telkens werken tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Het agentschap zal de gewestweg dan volledig afsluiten voor gemotoriseerd verkeer tussen de kruispunten met de Gerestraat en de Jaak Vandersandenstraat en de nodige omleidingen voorzien. Voor het doorgaand verkeer tussen Tongeren en Bilzen zullen deze respectievelijk worden aangeduid met de letters “T” en “B”.

Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van de werken.

In de loop van de 2 weken na de bestrijkingen zal het agentschap nog een aantal veegbeurten laten uitvoeren om de overtollige zandkorrels en steentjes te verwijderen. Tot dan geldt een snelheidsbeperking om het risico op opspringende steentjes zo sterk mogelijk te beperken.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame