Tongeren vandaag

Nieuws

Programma MoMeNT voorgesteld

In BS 't Atheneeke (Moerenstraat) is deze middag het programma van MoMeNT voorgesteld. Het hoogtepunt van deze derde editie situeert zich van 7 tot 18 augustus. 
Burgemeester Dewael zorgde voor de verwelkoming. Hij gaf een toelichting over het ontstaan van MoMeNT en blikte terug op de editie 2018: "Het idee is voor een zomers festival is in 2016 ontstaan. Het thema voor 2019 is: 'Cultuur verbindt alTIJD'. Vorig jaar mochten we 25.563 bezoekers begroeten, waarvan 52% buiten Tongeren. Er waren 143 presentatiemomenten, 102 artiesten op 35 verschillende locaties. 2019 wordt nog stukken beter"

Het programma van MoMeNT’19 onderscheidt 5 actieterreinen:

                                                                                                                        

MoMeNTmakers of TIJDmakers 

via een open call worden kunstenaars vanuit welke discipline ook uitgenodigd een TIJDproject in te dienen;

Emmy Wils (°1994) uit Tongerenbegon haar muzikale opleiding reeds op jonge leefTIJD aan de plaatselijke Stedelijke Muziekacademie en behaalde nadien een master in de muziek en klassiek piano. Voor MoMeNT’18 speelde ze samen met vijf medemuzikanten het ‘Vortex Temmorum’ van Gérard Grisey. Voor MoMeNT’19 wilt ze een concertgeven zoals dat 150 jaar geleden gebeurde, in de tijd van Johannes Brahms, meest gebruikelijk was: een huiskamerconcert.

MoMeNTcreatoren met opdracht

kunstenaars worden specifiek uitgenodigd om in kader van de MoMeNT een creatie te maken;

Receptieve projecten

uit het aanbod van reeds gemaakte creaties kiest MoMeNT producties die ofwel lang geleden gepresenteerd zijn of creaties in premièrefase maar die TIJD in zich dragen.

Sfeermakers of TIJDpartners

de stad ademt TIJD; bewoners en toeristen worden geprikkeld via de           samenwerking met de stadsgenoten;  

Te gast op uitnodiging of de TIJDcuratoren

gelukkig kan MoMeNT rekenen op enthousiaste curatoren die TIJD nemen en vooral TIJD geven. Zij kleuren MoMeNT met verve.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame