Tongeren vandaag

Nieuws

Programma Stadsmuzikantenfestival

STADSMUZIKANTENFESTIVAL - BEGIJNHOF ZONDAG 6 SEPTEMBER 14.30 – 17.40 GRATIS (mits reservatie)

Ondanks het vermaledijde virus tòch een festivalgevoel dankzij deze 6 topbands en singer-songwriters:
AAFKE ROMEIJN (NL) solo, zang & toetsen
ASTER (Hasselt), solo, zang & gitaar
COMPRO ORO Wim Segers :: vibrafoon & marimba Bart Vervaeck :: gitaar Matthias Debusschere :: bas Falk Schrauwen :: percussie Frederik Van den Berghe :: drums
JAOUAD Jaouad Alloul :: zang Aiko Devriendt :: toetsen
NOEMIE WOLFS Noémie Wolfs :: zang Simon Casier :: zang & gitaar
THE RADAR STATION Brent Buckler :: zang & gitaar Sander Cliquet :: toetsen & gitaar

De eerste 10 edities van het Stadsmuzikantenfestival markeerden het begin van de zomer in Tongeren. Deze 11de editie rondt de zomer af. U weet wel waarom.
Bijzondere dank aan de artiesten die bereid waren om samen met het festival te verhuizen van juni naar september en om zich aan te passen aan het lichtjes gewijzigde concept (zie verderop).

Het Stadsmuzikantenfestival is zoals altijd gratis, maar dit jaar ENKEL toegankelijk met een vooraf gereserveerd ticket.

Reserveren kan vanaf maandag 13 juli 09u00 . Wees alert want het aanbod is noodgedwongen beperkt tot 360 tickets.

Web & FB (voor meer info & tickets) https://moment.tongeren.be/stadsmuzikantenfestival... https://www.facebook.com/events/658033461597670/

Link naar aftermovie van editie 2016

DE FORMULE van deze ongewone editie De formule van het Stadsmuzikantenfestival is eenvoudig maar sterk. 6 bands en singer-songwriters worden een zondagnamiddag lang ingezet als straatmuzikanten.
Het Stadsmuzikantenfestival is een mooie mix van muziek en erfgoed. Het staat geprogrammeerd in de binnenstad van Tongeren, meer bepaald in het charmante Begijnhof (Unesco Werelderfgoed).
De affiche is een mix van elektro, singer-songwriter, rock, jazz, soul, Nederlands, Engels, instrumentaal, jonge namen en (meer) gevestigde waarden, België en Nederland.

Op zondag 6 september, tussen 14.30 en 17.40, spelen de muzikanten setjes van 15 minuten in de openbare ruimte van het Begijnhof . Ze doen dat zoals steeds zonder podium en (semi-)akoestisch.
De concertlocaties liggen op wandelafstand van elkaar. Andere jaren loopt het publiek vrij rond van stadsmuzikant naar stadsmuzikant en stelt zo z'n eigen programma samen. Om tegemoet te komen aan de geldende veiligheidsmaatregelen splitsen we ons publiek in 6 groepen van 60 personen. Iedere groep start stipt om 14.30 maar op een andere locatie. Na elk concert wandelt de groep onder begeleiding naar de volgende locatie. Tijdens de concerten zit iedereen op 1,5 m van elkaar. Zo biedt het Stadsmuzikantenfestival aan 360 fijnproevers de gelegenheid om op één namiddag van 6 bands te genieten, op een veilige manier maar in een ongewone context. We zullen doorgaan. Er zijn (voor de muzikanten) regenplekken voorzien. Van de bezoekers verwachten we dat ze zich kleden op het weer.

Het Stadsmuzikantenfestival zag het licht in 2004. Het kon vanaf jaar 1 rekenen op een flinke opkomst en een groot enthousiasme bij de artiesten. Zowel publiek als muzikanten genoten van het concept en kwamen met plezier (terug). Van 2004 t.e.m. 2008 kende het festival 5 geslaagde edities. In 2015 blies de Stad Tongeren de succesformule nieuw leven in naar aanleiding van De Cultuurzomer van Tongeren. Sedert 2016 maakt het Stadsmuzikantenfestival deel uit van MoMeNT, het Tongers cultuurfestival dat parallel loopt met de zomertijd. Het Stadsmuzikantenfestival is dit jaar aan haar 11de editie toe. De eerste 10 edities markeerden het begin van de zomer in Tongeren. Deze editie rondt de zomer af.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame