Tongeren vandaag

Nieuws

Publicatie 't Oud Hospitaal

MoMeNT heeft een zwak voor het heden, het verleden en de toekomst. Soms moeten we het verleden kennen om het heden beter te begrijpen. In de volksmond wordt het Julianusplein in Tongeren dikwijls nog geduid als de plek van het oud hospitaal. Voor de dertigers onder ons is deze verwijzing naar een periode van ver ergens in de vorige eeuw.

Tongenaar Jos Molenaers studeerde begin jaren ‘80 af als fotograaf te Genk. Als eindexamen koos hij ervoor om een fotoreportage te maken van het dagelijkse werk in het toenmalig hospitaal. Deze foto’s kwamen na de diploma-uitreiking nooit meer uit de doos.

2020 was hét MoMeNT om deze zwart-witfoto’s publiekelijk te maken, tevens als hartverwarmende boodschap om dank en steun te betuigen aan onze helden van de zorgsector, die in eerste lijn staan tegen de strijd met het coronavirus.

Exact 40 jaar later gaat woordkunstenares Mona Thijs, op uitnodiging van MoMeNT, op zoek naar personen die begin jaren tachtig een band hadden met dit hospitaal, er geboren zijn, gewerkt hebben of er een anekdote van willen meedelen.

Het resultaat is dit boekje, prachtig vormgegeven door grafische studio Ziezo. Zonder twijfel roept deze bundel voor vele nieuwe herinneringen op.

Het boekje kan in Tongeren gekocht worden bij Standaard Boekhandel, fotograaf Jos Molenaers of Toerisme Tongeren. Kostprijs: 10 euro

Wil je liever niet de deur uitgaan, dan bezorgen we jou het boekje via de post.

KOOP DE PUBLICATIE HIER ONLINE

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag