Tongeren vandaag

Nieuws

Radio Boo promoot de Kroningsfeesten: De Vlaggengroep

Radio BOO wijdt tweemaal in de maand een uitzending aan de nakende Kroningsfeesten 2023. De eerste en de derde maandag van de maand wordt een interview (van 3 minuten) uitgezonden om 20u40 en op dinsdag volgt een heruitzending om 11u15.

Presentator Chris Geerts gaat telkens op bezoek bij de betrokkene voor een babbel.

De opnames zijn ook te beluisteren via de website van de Kroning

Vandaag komt 'De Vlaggengroep' aan de beurt: om 20u40 op Radio BOO 

De vlaggengroep wordt voor het grootste deel gevormd door jongens en meisjes die naar school gaan bij VIIO Tongeren – Borgloon. de vlaggengroep opent de kroningsprocessie. Kledij en vlaggen moeten dan ook een feestelijk karakter uitstralen. Bij de Kroning 2016 werd er in VIIO een project opgezet om samen vlag en kledij te ontwerpen. Ook voor 2023 staat een dergelijk project op de agenda.

Iris Lens (voorzitter) en Elz Lardinois (R)

"T.g.v. ‘Tongeren 2000’ in 1985 was er een vlaggengroep. Die viel in de smaak van het Kroningscomité. Ze vonden het een meerwaarde en sinds de Kroningsfeesten van 1988 stapt er een vlaggengroep mee op. In 2023 zullen we voor de 6de maal mee opstappen", vertellen Iris Lens (voorzitter) en Elz Lardinois (Re). "Het is toch wel een bevoorrechte positie om de Kroningsprocessie te mogen openen, een feestelijk begin van het verhaal van Maria. We zijn geen Bijbelse groep. De groep is ontstaan vanuit de scholengemeenschap Regina Pacis. Vandaag sluiten zowel leerlingen, leerkrachten, oud-leerkrachten, oud-leerlingen maar ook buitenstaanders aan. We hebben ondertussen een 20-tal inschrijvingen, maar we zouden er toch graag 40 à 50 hebben. We proberen een jonge groep te blijven".

De vlag wordt door leerkrachten Plastische Opvoeding ontworpen. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame