Tongeren vandaag

Nieuws

Radio Boo promoot de Kroningsfeesten: Engelen van de geboorte

Radio BOO wijdt tweemaal in de maand een uitzending aan de nakende Kroningsfeesten 2023. De eerste en de derde maandag van de maand wordt een interview (van 3 minuten) uitgezonden om 20u40 en op dinsdag volgt een heruitzending om 11u15.


Als 5de groep komt 'Engelen van de geboorte' aan de beurt: om reden van een volkstelling trokken Jozef en Maria naar Bethlehem. Daar aangekomen brak de dag van Maria’s bevalling aan. Omdat er nergens plaats was gebeurde dat in een stal. Engelen brachten het grote nieuws bij de herders die in de omgeving in het veld lagen. Deze processiegroep bestaat uitsluitend uit (heel) jonge meisjes en grotere meisjes die allen een rol als engel of engeltje hebben. Zij gaan de wagen vooraf waarop de kerststal en het kersttafereel wordt uitgebeeld. Gezien de jonge leeftijd van de deelnemertjes wordt door de leiding veel aandacht besteed aan hun opvang vóór en na processie en avondspel.

Voor voorzitter Jeannine Weeghmans is het al de 6de Kroning als bestuurslid: "Onze groep is gelinkt aan de herders. We nemen ook tweemaal per jaar deel aan de processie van het Sacrament en de Kermis. We zoeken meisjes die minimum 3 jaar zullen zijn in 2023. Daarnaast zoeken we ook grote engelen (15 tot 20 jaar). De vleugels die ze dragen worden in verschillende maten gemaakt. De kleding is elke editie nieuw. Alles wordt gemaakt in eigen regie. We kiezen voor duurdere stoffen, want we zijn altijd één van de mooiste groepen. Vandaag telt de groep 60 inschrijvingen, maar we willen graag 100 engeltjes hebben". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame