Tongeren vandaag

Nieuws

RAJA Benelux verwelkomt nieuwe Algemeen Directeur

Zo’n 25 jaar geleden werd het toenmalige verpakkingsbedrijf Binpac overgenomen door de RAJA-Groep. Onder leiding van Wido Bourel groeide Binpac uit tot het succesvolle RAJA Benelux, een bedrijf van 200 medewerkers met een omzet van 60 miljoen euro.

Op 2 maart geeft huidig CEO Bourel na 25 jaar de fakkel door aan zijn opvolger Gidi Pluym en komt er een nieuwe Algemeen Directeur aan het roer.

Gidi Pluym werkt al ruim 10 jaar bij RAJA. Na een start als Key Account Manager in België ging hij in 2012 aan de slag als Sales Manager in Nederland. Drie jaar geleden groeide hij door tot General Manager van RAJA Nederland.
Vanaf maart zal Gidi terugkeren naar Tongeren als Algemeen Directeur van RAJA Benelux.

Gidi Pluym: “RAJA kan terugblikken op jaren van constante groei. Het is een eer om leiding te mogen geven aan zo’n succesvolle onderneming. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn professionele leven waar ik met veel plezier en vertrouwen naar uitkijk.”

Pluym volgt Algemeen Directeur Wido Bourel op, die sinds 1994 deze functie vervulde en nu gaat genieten van zijn pensioen. 25 jaar lang was Wido Bourel de leidende kracht achter het succes in de Benelux. Onder zijn beleid groeide RAJA uit van een lokaal bedrijf van 14 werknemers tot een internationale speler met 200 medewerkers. Het distributiecentrum in Tongeren is met zijn 50.000 m² een van de grootste in zijn soort.

Dagelijks vertrekken er vanuit Tongeren zo’n 2000 zendingen naar alle uithoeken van België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Als kersvers directeur zal Gidi Pluym zijn schouders blijven zetten onder enkele grote projecten. Zo wenst RAJA zich verder te profileren als een onestopshop: een alles-in-één-winkel om naast verpakkingen ook een volledige werkomgeving uit te rusten.Denk maar aan kantoorartikelen, magazijnuitrusting, persoonlijke bescherming en machines.

Onder de noemer “samen meer milieubewust” biedt RAJA voor bijna elke conventionele verpakkingsoplossing een milieuvriendelijk alternatief aan. Daarnaast zijn slimme verpakkingen waarmee je zowel tijd als geld bespaart en verpakkingsmateriaal waarmee je ook je merk in de kijker zet belangrijke aandachtspunten. Wido Bourel: “Er beweegt inderdaad veel in de sector. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Gidi Pluym een sterke en gedreven persoonlijkheid aan het roer krijgen waarmee we verder kunnen groeien.

Ik wens hem veel succes in zijn functie.”

Over RAJA Benelux

De RAJA-Groep is de Europese leider in de multichannel distributie van verpakkingen, benodigdheden en apparatuur voor bedrijven.

RAJA is met 25 bedrijven aanwezig in 18 landen en biedt het grootste verpakkingsassortiment in Europa, evenals een compleet assortiment behandelings- en opslagapparatuur, industriële uitrusting, kantoorbenodigdheden en -meubilair, reinigings- en hygiëneproducten en winkelapparatuur. RAJA is een onafhankelijke Europese groep, opgericht in 1954, die zich onderscheidt door de kwaliteit van haar producten en diensten, gebaseerd op expertise en snelle aanpassing aan de noden van de markt.

De RAJA-Groep heeft 3000 medewerkers en een omzet van 730 miljoen euro.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame