Tongeren vandaag

Nieuws

Ronde van Limburg 2017

Zondag is Tongeren opnieuw in de ban van de fiets dankzij start en aankomst van de 'Ronde van Limburg'.

De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. Rond 17 uur weten we wie Kenny Dehaes mag opvolgen.
De renners zullen in totaal 5 keer passeren, met in volle finale 3 lokale ronden van 11 kilometer. De renners krijgen een typisch Haspengouws parcours voor de wielen geschoven.
Het rennerspark ligt naast de Rode Kruislaan, de Sint-Truidersteenweg en de Eeuwfeestwal (publiekszone). Een uitstekende gelegenheid om de wielerhelden van dichtbij te bewonderen.

De organisatoren hebben vanmiddag een laatste stand van zaken gegeven in net Pliniuspaviljoen. 

In totaal nemen 21 ploegen (6 Pro Continentale teams) deel met samen 160 renners. Geert Smets (Li) en Marc Vandereyt (Re) rekenen op een titanenduel tussen de crossers Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. 
"We verwachten een open koers, want de finale is zwaarder dan vorig jaar. We hebben ditmaal ook Borgloon uitgelicht: daar passeren de renners 4 maal en aan het stadhuis komt een groot scherm". 
Rond 17u15 weten we wie Kenny Dehaes mag opvolgen.

Om de dode momenten op te vullen zijn er korte sprintwedstrijden (ongeveer 1 km) voorzien waaraan elke Tongenaar kan deelnemen. Deze wedstrijden vinden plaats in de aankomstzone tussen 14 en 16 uur. Deelnemen kan volgens leeftijdscategorie (vanaf 8 jaar). 

De dag van de Ronde van Limburg wordt het verkeer in Tongeren op diverse plaatsen omgeleid:

- kleine omleiding van 6 tot 13.45 uur en van 18 tot 20 uur
- grote omleiding gaat in om 15.30 uur en loopt tot 18 uur

 - sprint omleiding van 13.45 tot 15.30 uur

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame