Tongeren vandaag

Nieuws

Rotary Club Tongeren verwelkomt Tom Sauer

Vanavond geeft Tom Sauer (professor Internationale Politiek aan de UA) een lezing in de Kleine Graaf, op uitnodiging van Rotary Club Tongeren. 'Welke richting gaat het uit met kernwapens ten tijde van Trump, Poetin en Kim Jong Un ?'


"Ondanks de titel van zijn voordracht is hij een hevig pleitbezorger van de strijd tegen kernwapens. Vorig jaar mocht hij, op de internationale Rotary conventie in Hamburg, de Rotary Alumni Global Service Award ontvangen. Een hele eer want er wordt jaarlijks slechts 1 prijs over de hele wereld uitgereikt", weet voorzitter Krijn Henrotte.

De Rotary Alumni Global Service Award (RAGSA) bekroont elk jaar een Foundationalumnus wiens verdere loopbaan een uitzonderlijke illustratie vormt van de Rotaryidealen. Dit jaar gaat voor het eerst een Belg met deze prestigieuze onderscheiding aan de haal: Tom Sauer (49), professor Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen. Dankzij een Rotarybeurs kon hij eind jaren ’90 academisch onderzoek verrichten in Amerika. Aan Harvard University legde hij de laatste hand aan zijn doctoraat over het Amerikaanse nucleaire wapenbeleid. Sindsdien ijvert hij – als geëngageerd wetenschapper – voor de wereldwijde afschaffing van kernwapens.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame