Tongeren vandaag

Nieuws

Rotary Club Tongeren schenkt beeld n.a.v. 30 jaar Tungri-Run

Namiddag werd in stadspark de Motten het beeld onthuld dat Rotary Club Tongeren aan de stad schenkt n.a.v. 30ste Tungri-Run. Het kunstwerk is een creatie van Boud Ceysens uit Hechtel. Hij is ook de ontwerper van de miniatuur basiliek op de Graanmarkt.

* Luc Jans, voorzitter Rotary Club Tongeren, heette iedereen welkom: "Er bestaat al sinds 1995 een partnership tussen ADD, Stad Tongeren en Rotary Club Tongeren als organisator van deze stadsloop. De 3 figuren in dit beeld symboliseren de 3 partners. Sinds 2008 is het atletiekstadion de start- en aankomstplaats. Hopelijk halen we dit jaar de kaap van 3000 deelnemers".

* Burgemeester Dewael was vol lof over de vele deelnemende hardlopers en de tientallen vrijwilligers die dit evenement in goede banen leiden: "De Tungri-Run is uitgegroeid tot één van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Dit kunstwerk vormt voortaan een blijvende herinnering aan dit sportieve initiatief. Hedendaagse kunst is een verbindend element.

"Het kunstwerk symboliseert een vrouwelijke loper, een mannelijke loper en een jeugdige loper die zich helemaal smijt", vertelde maker Boud Ceysens. "Het is gegoten in aluminium en weegt 120 kg".

Binnenkort volgen nog verlichting en beplanting
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame