Tongeren vandaag

Nieuws

Rotaryclub Tongeren helpt kansarme gezinnen in Corona-tijden

Dankzij Rotary kunnen vrijwilligers van De Schakelaar vandaag en morgen pakketten met groenten en fruit bedelen aan kansarme gezinnen.

"De gezinnen werden door de Schakelaar, in samenwerking met het OCMW, geselecteerd en kunnen de verse groenten en het fruit gebruiken voor hun dagelijkse maaltijden. Uiteraard werd er lokaal aangekocht (bij Fruit en Groenten Dewilde-Baree), de verdeling zal – door de corona-maatregelen – enkel kunnen gebeuren door de vrijwilligers van de Schakelaar zelf.

In deze crisistijden gaat de meeste aandacht in eerste instantie naar de zorg en daar hebben we, samen met een aantal bevriende Rotaryclubs, al gezorgd voor de aankoop van (Compeed)pleisters. Niet voor de patiënten zelf maar wel voor de hulpverleners, die huidletsels kunnen krijgen veroorzaakt door de beschermmaskers. We hebben aan het AZ Vesalius zo meer dan 1800 pleisters geschonken.

Maar ook de mensen die in armoede leven beleven zeer moeilijke tijden. Rotaryclub Tongeren werkt al een aantal jaren samen met De Schakelaar en zorgt voor de jaarlijkse financiering van de kids-ID’s. Normaal gezien organiseren we ook elk jaar een Paaseierenraap op Paasmaandag waarbij een 50-tal mensen kunnen komen genieten van een heerlijk ontbijt en de kinderen paaseitjes mogen rapen. Door de corona-maatregelen is deze Paaseierenraap spijtig genoeg afgelast maar we zijn gaan nadenken over een goed en duurzaam alternatief. Vandaar dit mooie pakket aan groenten en fruit (meer dan 8kg) ! We hopen dan ook deze 50 gezinnen een gezonde “boost” te kunnen geven", weet voorzitter Krijn Henrotte.


De pakketten hebben een waarde van 35 euro. Het bedrijf Dewilde-Baree sponsort zelf 5 euro per pakket!

Cv De Stroopmennekes uit Borgloon hebben daar bovenop een voorraad snoep geschonken voor de kinderen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame