Tongeren vandaag

Nieuws

RvL

Zondag is Tongeren opnieuw de start- en aankomstplaats van de 'Ronde van Limburg'. De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal, rond 17 uur. De renners passeren er in totaal vijf keer, met in volle finale drie lokale ronden van 11 kilometer.
Het rennerspark ligt naast de Romeinse Kassei (tussen de Rode Kruislaan en de Sint-Truidersteenweg) en Sint-Truidersteenweg. 
Er zullen 21 ploegers met in totaal 160 renners starten: 12 teams uit België, 5 uit Nederland, 1 uit Luxemburg, 1 uit Rusland, 1 uit Frankrijk en 1 uit Australië.
Voor deze 5de editie hebben de organisatoren de topper Tom Boonen kunnen strikken! Hij zal zaterdag overnachten in het Ambiotel dat zal worden ingericht als 'supportersvillage'.
Het prijzengeld van 14.700 euro wordt verdeeld onder de top 25: de winnaar ontvangt 5.000 euro.
Sportschepen Gerard Stassen is tevreden: "Tongeren is naast een woonstad, een cultuurstad en een antiekstad nu ook een sportstad. De RvL is een succesverhaal want sport en citymarketing gaan hand in hand. We gaan een kaarsje branden voor goed weer". 

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame