Tongeren vandaag

Nieuws

S.T.R.A.P.- dag in 't Atheneeke

Vandaag was er de 13de editie van de STRAPDAG . Maar liefst 400.000 kinderen uit 1500 scholen doen jaarlijks mee aan deze actie.
Op de Strapdag komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is.

Basisschool 't Atheneeke had deze namiddag zelfs de Moerenstraat verkeersvrij laten maken zodat alle kinderen op straat konden spelen. "We doen al voor de derde keer mee. Normaal komen slechts 6 van de 191 leerlingen elke dag met de fiets naar school. Dat komt mede door de onveilige verkeerssituatie rond de school", wist de directeur Chris Vandormael;

Mobiliteitsschepen Patrick Jans: "Dit is een fantastisch initiatief. We pleiten voor een schoolstraat waarbij dagelijks een half uur vóór en na school de straat autovrij wordt gemaakt. Hiervoor moeten we een draagvlak creëren bij de ouders en de buurtbewoners".

Onderwijsschepen Guy Schiepers stak zelfs de handen uit de mouwen om een fiets met een afgelopen ketting te herstellen: "Een schoolstraat is een goed idee. Te voet naar school komen is een meerwaarde. In deze school worden elke dag leerlingen aan huis opgepikt tijdens een begeleide wandeling".Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame