Tongeren vandaag

Nieuws

Samen renoveren

Vanavond werd er in TIO (Rode Kruislaan) uitleg gegeven over een nieuw renovatieproject van woningen aan de rode Kruislaan en een gedeelte van de Koninksemsteenweg (nr 111 tot 137). Er werden 90 gezinnen uitgenodigd en 25 hadden zich ingeschreven voor dit infomoment.


Ze werden verwelkomd door de schepenen Jans (Milieu) en Vrancken (Wonen): "We willen jullie helpen stappen te zetten om jullie woning klimatologisch te verbeteren. Het zorgt voor een meerwaarde van jullie huis en een verlaging van de energiekosten. We zouden graag heel Tongeren meekrijgen in dit verhaal".

Na Offelken, Paspoel en Kleinveld (Vreren) is dit het vierde project van collectieve wijkrenovatie door Stebo. Het gaat over

- dak - zoldervloerisolatie.
- spouwmuurisolatie
- ramen en deuren met hoogrendementsglas
- verwarmingsketel
- zonneboiler
- zonnepanelen
Stebo zorgt voor:
- onafhankelijk deskundig advies
- gratis begeleiding
- advies over financiering (lening aan o% of 2%)
- advies over de premies van Fluvius en de Vlaamse Overheid
- eerlijke prijzen

Voor de woningen aan de Rode Kruislaan kost een nieuw dak 14.000 euro, door premie nog 10.300. Spouwmuurisolatie kost 1.400 euro, door premie nog 985. Nieuwe ramen en deuren (11 stuks) kost 16.000 euro, door premie nog 12.500 euro.


Tot slot is Pierre Deckers (Linderstraat) komen getuigen. Hij stapte in 2017 mee in het project van Paspoel: "Ik koos voor dakisolatie, spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Alles is vlot verlopen. Het is best van met zoveel mogelijk mensen mee te doen om grote kortingen te krijgen bij de aannemer"


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame