Tongeren vandaag

Nieuws

Scholen beloond door Rotary voor deelname aan Tungri-Run

Gisterenavond werden de vertegenwoordigers van de deelnemende scholen (kleuter, lager en middelbaar) aan de Tungrirun 2019 ontvangen door Rotaryclub Tongeren in de Kleine Graaf (’s Herenelderen).
Voorzitter Luc Jans bedankte in naam van de club de schooldirecties en de leerkrachten voor hun engagement om leerlingen te laten deelnemen en op die manier aan sport te doen.
Naar goede traditie werden de verschillende bekers van de loopafstanden aan de scholen overhandigd zodat zij deze op school aan de winnende leerlingen kunnen overmaken. Deze bekers werden uitgereikt door Patricia Fransen (MOEV – zet je school in beweging – het vroegere SVS dat alle scholen ondersteunt in sport en beweging op school) en Ilse Bruninx (ADD) die de verschillende klassementen heeft opgesteld. Grote winnaars waren Basisschool St.-Jan (lager onderwijs) en VIIO (middelbaar onderwijs).
Aansluitend kregen alle scholen door Peter De Jaegher (voorzitter comité Tungrirun) nog een cheque overhandigd waarvan het bedrag bepaald werd door het aantal deelnemers, meeste deelnemers per school, per klas, … Hiermee geeft de organisatie meer dan 1.800 € terug aan de scholen om te investeren in sport, dixit De Jaegher, die alvast een oproep deed om ook volgend jaar massaal deel te nemen aan de 31° editie die plaatsvindt op 1 mei 2020.

De avond werd gezellig verdergezet met een lekkere maaltijd zodat de scholen over de verschillende netten heen met elkaar konden verbroederen en ideeën uitwisselen.

bijdrage: Krijn Henrotte

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame