Tongeren vandaag

Nieuws

Schuilhut in hondenweide

In de heraangelegde hondenweide aan de ingang van De Kevie wordt momenteel een houten schuilhut opgetrokken door de viio-leerlingen van 7 Industriële houtbewerking.

De gebruikte houtsoort is acacia. Het hout is afkomstig van bomen die geveld werden op De Motten. Dit is het meest duurzame hout dat zonder behandeling weer en wind kan doorstaan. Het hout werd aangekocht bij houthandel Claesen. In de hut worden zitbanken geplaatst. 

Het schuilhuisje is er gekomen op vraag van de vrienden van de hondenweide: Lisa, Sylvie en Peggy hebben de aanvraag ingediend.

Lisa Bogaerts, verkleed als roetpiet, overhandigde een geschenk aan de bouwers. 

Het pad richting het schuilhuis is aangepast voor rolstoelgebruikers 

De kostprijs bedraagt 11.000 euro. 

Patrick Dewael, burgemeester: “Afgelopen zomer werd de hondenweide heraangelegd. Deze weide is gelegen aan de ingang van het natuurreservaat De Kevie en past mooi in de groene omgeving. De weide is volledig omheind. Elke hond is er van harte welkom om naar hartenlust te komen spelen met zijn of haar baasje. Ze kunnen er ongestoord rondlopen en kennismaken met andere honden.”

“In de hondenweide kunnen honden vrij rennen en ravotten met andere honden. Dit onder toezicht van hun baasje, zodat zij kunnen ingrijpen moest het uit de hand lopen. De weide is een groot succes, vandaar ook dat we de vraag kregen van de gebruikers een schuilhuisje te plaatsen. Op deze manier kan men ook schuilen bij regen en/of wind,” aldus Patrick Jans, schepen van Milieu.

“VIIO Tongeren heeft een afdeling industriële houtbewerking. De leerlingen van het 7de jaar, onder leiding van de heer Jo Santy, waren dan ook meteen enthousiast om te helpen met het realiseren van dit schuilhuisje. Het hout werd lokaal aangekocht bij houthandel Claesen in Tongeren” besluit Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Onderwijs.

Patrick Jans, schepen van Milieu: “De gebruikte houtsoort is de ‘Robinia’. Deze heeft een zeer hoge weerstand tegen aantasting door insecten, en is het meest duurzame hout dat zonder behandeling weer en wind kan doorstaan. Het hout van dit schuilhuisje is afkomstig van een boom die geveld werd op De Motten. Duurzamer kan het dus niet zijn!”

“Naast bescherming tegen weer en wind is het ook een ontmoetingsplek. Baasjes breiden er hun sociale contacten uit terwijl de honden kunnen ravotten in de weide. Ze slaan een babbeltje met mekaar en brengen zo de tijd samen door,” besluit Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.

We geven je graag nog enkele tips voor het gebruik van de hondenweide:

- doe je hond een harnas of halsband aan zodat je hem makkelijker kunt beetnemen indien nodig

- blijf niet bij de ingang hangen , maar loop een stukje de hondenweide in. Als alle baasjes aan de ingang blijven hangen doen de honden dat ook.

- ben je niet helemaal zeker over de reactie van jouw hond op andere honden die reeds in de hondenweide aanwezig zijn? Stel dan voor om beiden even aan de leiband te laten kennismaken.

- breng geen voedsel of speelgoed mee, honden kunnen erg bezitterig zijn

- is het erg druk? Kom dan een andere keer terug of wacht jouw beurt af.

- de hondenweide is geen speeltuin voor kinderen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame