Tongeren vandaag

Nieuws

Second-Serve Tongeren wint Publica-Award

EBP reikt voor de vijfde keer de Publica Awards uit. Second-Serve, de Tongerse webwinkel met gratis sportkleding en sportschoenen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, is de winnaar in de categorie ‘Corporate Responsability’ - projecten die zorg dragen voor het milieu, iets terug willen doen voor de samenleving en dit ter harte nemen.

Patrick Jans, schepen van sport:“De Publica Awards belonen jaarlijks de beste overheidsprojecten tijdenseen prestigieuze gala-avond. Als overheid kunnen we er inspiratie opdoen voor toekomstige projecten en ervaringen uitwisselen met andere publieke instellingen. Dit jaar was een fysieke bijeenkomst helaas niet mogelijk. De uitreiking werd digitaal georganiseerd. De Publica Awards vormt het platform voor de ontwikkeling van toekomstige projecten en ideeën, voor en door de lokale besturen. Niet zomaar een award dus. We zijn dan ook enorm fier op onze ‘gouden’ behaalde plaats.”

“22 projecten stelden zich kandidaat binnen de categorie ‘Corporate Responsability’ van de Publica Awards. Het is een hele eer voor ons dat de eerste prijs naar Second-Serve gaat. Deze prijs is een hele opsteker voor ons. Dat het Second-serve project hoe langer hoe meer ook de interesse wekt van andere steden en gemeenten werd ons vorige maand al duidelijk. Het project werd toen als voorbeeld gesteld in de maand van de sportparticipatie van het Intituut voor Sportbeheer. Nogmaals een mooie erkenning, ” besluit Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.

Het zilver gaat naar SPW met een nieuw ecologisch wateropvangstructuur in het Henegouwse Willemeau. Brons gaat naar het Waalse Sofico met een nieuw lichtplan voor het Waalse autowegennet. Meer info over de uitreiking:www.publica-brussels.com

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame