Tongeren vandaag

Nieuws

Seizoensstart FC Heur-Tongeren

Namiddag is bij Sportoase in Mal het nieuwe seizoen van FC Heur-Tongeren van start gegaan. Dat gebeurde met de laatste oefenpartij, tegen FC Alken.
Voorafgaand was er een kort event:

- Voorzitter Steven Van Geeteruyen zorgde voor de verwelkoming: "We zijn gestart met een nieuw elan en een nieuw bestuur. We gaan voor een nauwere samenwerking tussen de eerste ploeg en onze jeugd". Hij stelde ook de nieuwe hoofdsponsor voor: Soprema, expert in bitumineuze, synthetische, vloeibare waterdichting en isolatie komt zich vestigen op Tongeren-Oost.

Het logo prijkt vooraan op de nieuwe truitjes van de ploeg die geshowd werden door 2 spelers.

Daarnaast werd ook de nieuwe mascotte voorgesteld: 'Charly de mammoet'.

- Sportschepen Patrick Jans: "Ik heb ervaren dat er enorm veel begeestering heerst in de Tongerse sportclubs. Mede dankzij de inspanning van de vele vrijwilligers. Ons ze stad telt 90 sportclubs, waarvan 58 in competitie. Ze zijn samen goed voor 8 à 9.000 Tongerse sporters, tel daar de vrijwilligers bij en dan kom je uit op 1 Tongenaar op de 2 die betrokken is bij een sportclub. Het budget van de stad gaat niet enkel naar de eerste ploegen (fanionteams) die de eerste stad op sportief vlak uitdragen, maar ook naar de jeugdwerking. Mits goed gestructureerd is dit de belangrijkste pijler voor ons. Het gaat erom jong talent te begeleiden op een zo goed mogelijke manier in een piramidale structuur. Maar ook een samenwerking tussen verschillende clubs is essentieel i.p.v. de middelen te versnipperen". De schepen was ook vol lof over Soprema: "Een bedrijf in volle opbouw dat zich integreert in de samenleving, is uniek".


De marketing-manager van Soprema mocht de aftrap geven van het oefenduel
Het bedrijf Soprema is trouwens nog op zoek naar tientallen werknemers!


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame