Tongeren vandaag

Nieuws

Sessies over duurzaam verbouwen

In de Ambiorixzaal van het AC Praetorium vinden de volgende maanden infoavonden plaats over duurzaam (ver)bouwen.

De sessies gaan telkens van start om 19.30 uur. De deelname is gratis : aanmelding is fijn om het aantal koffies in te schatten duurzaamheid@stadtongeren.be
of tel. 012 80 01 52. Vermeld uw naam, tel. en aantal personen.

Met goede en correcte informatie, los van de verkooppraatjes, vermijdt u immers verrassingen. Bovendien maakt u zo de juiste, energiezuinige keuzes voor een verhoogd comfort in uw woning.

Maandag 2 maart: Dakisolatie

Dakisolatie is één van de beste investeringen voor uw woning. Want warme lucht stijgt, zodat uw woning de meeste warmte verliest via het dak. Een dak isoleren kan op verschillende manieren. Vaak zijn de werken minder ingrijpend dan u denkt.

Donderdag 5 maart: Batterijen bij zonnepanelen: zin en onzin

Wilt u ook weten hoe het zit met zo’n batterij? Brengt deze eigenlijk wel op? Kosten ze veel? Kan ik deze wel plaatsen met mijn terugdraaiende teller? Kan dit wel met mijn type paneel? Hoeveel plaats neemt zo’n batterij in?

Maandag 9 maart: Energiezuinig verwarmen

Wist u dat een verwarmingsinstallatie van tien jaar al handen vol geld kan kosten? Tijdens deze sessie komt u alles te weten over centrale of decentrale verwarming. U ontdekt ook of hernieuwbare energie haalbaar is voor u.

Maandag 16 maart: Raam- en muurisolatie

Met geïsoleerde muren en nieuwe ramen kunt u veel besparen. Tijdens deze sessie besteden we aandacht aan de wind-, lucht- en koudebrug-vrije aansluitingen van de nieuwe ramen op de muurisolatie. Ook ventilatie (voorwaarde voor de renovatiepremie), passieve zonnewinsten en oververhitting komen aan bod.

Dinsdag 7 april: Warmtepompen

Met een warmtepomp haalt u tot driekwart van uw warmte gratis uit de lucht, de grond of het water. Maar is uw woning wel geschikt voor een warmtepomp? En hoe kunt u het elektriciteitsverbruik binnen de perken houden? Welk type biedt de meeste voordelen?

Dinsdag 28 april: Zin en onzin over zonnepanelen

Ook al krijgt u er geen subsidies meer voor, toch blijven zonnepanelen een ecologisch en economisch interessante investering. Tijdens deze infosessie steekt u heel wat op over de onderdelen en de werking van zonnepanelen.

Donderdag 14 mei: Warm water in huis

U krijgt uitgebreide uitleg over centrale en decentrale warmwaterproductie, met of zonder warmwateropslag. We overstelpen u niet met moeilijke technische termen. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van toestellen en technieken.

Donderdag 28 mei: Energiezuinig ventileren

We leggen de nadruk op een goede luchtkwaliteit en veel comfort met zo weinig mogelijk verbruik van energie. U krijgt een antwoord op vragen als: Wat doe ik met de dampkap en hoe ventileer ik de kelder of zolder?

duurzaamheid@stadtongeren.be of tel. 012 80 01 52.

Vermeld uw naam, tel. en aantal personen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag