Tongeren vandaag

Nieuws

Shop & go-parkeren is gestart

Vanaf vandaag kan je in het kernwinkelgebied gebruikmaken van 'Shop & go'. De zone is aangeduid met een speciaal verkeersbord.
Op de Plein, Grote Markt (tussen Plein en Hondsstraat), Maastrichterstraat en het voorste gedeelte van de Hemelingenstraat (tot aan apotheek De Voorzorg) mag er vanaf nu gratis geparkeerd worden gedurende een half uurtje om snelle boodschappen te doen. Een parkeerticket, een sms of een parkeerschijf zijn niet nodig.


In het midden van de 59 parkeerplaatsen is een zwarte ronde sensor aangebracht op de grond.

Schepen van mobiliteit, Patrick Jans: "Om het systeem te introduceren zullen onze parkeerwachters de komende weken nog niet verbaliseren bij een eerste inbreuk.


Ze zullen de 'overtreder' de nieuwe folder overhandigen. De nummerplaat wordt wel genoteerd en als die een volgende keer in de fout gaat, wacht een retributie van 25 euro.

De sensoren detecteren ook de vrije plaatsen. Het is de bedoeling dat het aantal vrije plaatsen zal worden aangegeven op de elektronische parkeerborden zodat je kan zien wanneer het geen zin heeft van toch te willen parkeren in de Shop & go-zone", vertelde de schepen


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame