Tongeren vandaag

Nieuws

Sint-Trudo sluit aan bij pilootproject ziekenhuisnetwerk Zuid-West-Limburg

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden sluit als vierde ziekenhuis aan bij het pilootproject dat zou moeten uitmonden in een klinisch netwerk van ziekenhuizen in Zuid-West-Limburg. Samen met az Vesalius in Tongeren, Sint-Franciscus in Heusden-Zolder en Jessa in Hasselt werkt Sint-Trudo aan een medisch-strategisch plan voor hoogkwalitatieve en betaalbare zorg dicht bij de patiënt.

In 2016 al beslisten Jessa, Sint-Franciscus en az Vesalius om een samenwerking in een klinisch netwerk op te starten. Vandaag sluit ook het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden aan bij dit pilootproject. Het doel van het toekomstige ziekenhuisnetwerk Zuid-West-Limburg is om de bestaande expertise te bundelen, de kwaliteit van zorg voor de patiënt te verhogen en die zorg zoveel mogelijk dicht bij huis aan te bieden.

Dr. Raf Lippens, algemeen directeur Sint-Trudo Ziekenhuis: “De keuze voor deelname aan dit pilootproject is een weloverwogen beslissing. We vinden het belangrijk dat elk ziekenhuis binnen het netwerk een gelijkwaardige partner is die zijn eigen identiteit behoudt, maar je moet natuurlijk wel een gedeelde visie hebben. Die vinden wij bij de andere partners in hun keuze om het belang van de patiënt centraal te stellen.”

Dr. Yves Breysem, algemeen directeur Jessa Ziekenhuis: “Drie ziekenhuizen van ons netwerk hebben een NIAZ-accreditatie en Sint-Trudo heeft het JCI-label. Kwaliteit van zorg is voor de vier partners dus enorm belangrijk. Door samenwerking, kennisdeling en uitwisseling van competenties en middelen willen we binnen ons zorggebied een ruimer kwalitatief hoogstaand medisch aanbod uitbouwen.”

Eric Christiaens, algemeen directeur az Vesalius: “Ziekenhuizen zoeken voortdurend naar mogelijkheden om behandelingen en processen te verbeteren. Dat leidt tot gezondheidswinst maar is ook nodig om in de toekomst de zorgkosten te kunnen blijven beheersen. Door het efficiënter organiseren van zorgondersteunende processen, zoals het samen aankopen van medische uitrusting en verbruiksgoederen, maken we ruimte voor permanente innovatie.”

Rudy Poedts, algemeen directeur Sint-Franciscusziekenhuis: “Patiënten kunnen steeds terecht in hun vertrouwde ziekenhuis en worden daar zoveel mogelijk behandeld en verzorgd. Wordt de patiënt om medische verantwoorde redenen doorverwezen naar een ander ziekenhuis van het netwerk, dan kan hij of zij – wanneer zijn medische toestand dit toelaat – terug naar het ziekenhuis waar hij eerst werd opgenomen. De keuzevrijheid van de patiënt blijft daarin gewaarborgd.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame