Tongeren vandaag

Nieuws

SKF donatie voor Wens ambulancezorg VZW Riemst

Jaarlijks selecteert SKF een goed doel om ze een extra steuntje in de rug te geven. Dit jaar heeft het Care team van het logistieke centrum van SKF in Tongeren gekozen voor de Wens Ambulancezorg vzw uit Riemst.

Het SKF Care team helpt al jaren organisaties zoals Wens Ambulancezorg en zet allerlei acties binnen SKF Tongeren op om geld in te zamelen. Jaarlijks wordt het bijeengebrachte bedrag vastgesteld en verdubbeld door het management. Het SKF Care team beoordeelt jaarlijks een aantal projecten of initiatieven die in aanmerking komen, meestal uit de directe omgeving van de vestigingslocatie.

Kim Stouten, General Manager van het Europese Distributie Centrum van SKF in Tongeren: “In deze vreemde tijden kijk ik met heel veel trots naar ons SKF Care team, de vrijwilligers die opnieuw hun handen uit de mouwen hebben gestoken voor het goede doel. Ondanks de hoge druk van de coronacrisis hebben ze dat opnieuw gedaan. Door de solidariteit van al onze Tongerse collega’s kunnen we een cheque schrijven van 5.200 euro!”

Wens Ambulancezorg vzw verzorgt de wensen van mensen die palliatieve zorg ontvangen met een speciaal daarvoor ontworpen en uitgeruste ambulance. Deze patiënten zijn tijdens hun laatste levensfase dikwijls niet meer mobiel. Een laatste keer de zee kunnen zien, een laatste keer thuis zijn, aanwezig kunnen zijn op de bruiloft van een familielid …, het kan allemaal.

“Zij doen fantastisch werk. Elke keer, als er weer een wens in vervulling gaat, krijgen wij het warm vanbinnen. Die momenten betekenen zo veel! Hopelijk kunnen we ze met onze inbreng motiveren om door te gaan en dromen te blijven verwezenlijken!“: klinkt het bij de leden van het Care team.

Wens Ambulancezorg vzw wordt geheel gerund door vrijwillige zorgverleners, ambulanciers of verpleegkundigen. En ook tijdens de Corona epidemie zijn zij actief bezig. Met deze enthousiaste groep wordt het mogelijk gemaakt om bijna dagelijks en volledig kosteloos wensen van langdurig zieken en (pre) terminale patiënten te vervullen.
“Deze steun doet zo’n deugd! Met dit mooie bedrag kunnen wij de dagelijkse werking voor het komende jaar verzekeren en het comfort voor onze patiënten bevorderen. Een comfortabele brancard met een extra dikke matras staat al lang op ons verlanglijstje.”: zegt Leighton Hoovelts, Verantwoordelijke Wens Ambulancezorg vzw.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame