Tongeren vandaag

Nieuws

SKF Meet the World zet meisjesvoetbal in de schijnwerpers

SKF, wereldwijd bekend als leverancier van producten en oplossingen op het gebied van kogellagers, zet zich opnieuw in voor de groei en promotie van meisjesvoetbal met de vijfde editie van "Meet the World". Opnieuw dit jaar met de ervaren voetbalster Davina Philtjens als trotse meter, die haar passie voor de sport en haar toewijding aan gelijke kansen binnen het voetbal inzet om meisjes in heel België te inspireren.

"Wanneer we naar voetbal in het algemeen kijken, zien we dat dit nog steeds vooral een mannenwereld is, terwijl het vrouwenvoetbal de laatste jaren sterk in de lift zit en dus meer aandacht verdient," zegt SKF in Tongeren. "Met onze Care filosofie willen we zoveel mogelijk doen om dit te veranderen." SKF organiseert dit jaar op zondag 5 mei opnieuw een Meet the World Talent Day op de terreinen van KSK Tongeren, met als doel drempels weg te werken en meisjes op een gelijkwaardige manier te verwelkomen en te omringen. Dit initiatief krijgt daarbij dus ook de volledige steun van KSK Tongeren en Voetbal Vlaanderen.

Dit jaar heeft "Meet the World" een enorme groei aan deelneemsters gezien. Op twee weken tijd hebben meer dan 100 meisjes tussen 13 en 15 jaar zich aangemeld, waardoor de interesse in meisjesvoetbal duidelijk groeit. De SKF-groep, al meer dan tien jaar hoofdsponsor van de Gothia Cup in Gothenburg (Zweden), blijft een inspiratiebron voor "Meet the World". De Gothia Cup brengt jongeren van over de hele wereld bij elkaar voor één week in juli en creëert een unieke ontmoetingsplaats voor de jeugd van de wereld, waar respect voor elkaars verschillen en het sluiten van internationale vriendschappen centraal staan.

De Gothia Cup heeft sinds 2007 jongeren van over de hele wereld samengebracht en SKF verruimt het bestaande concept door 'Meet the World'-events te organiseren in de landen waarin SKF actief is. Davina Philtjens, als trotse meter van "Meet the World”: "Het is belangrijk dat meisjes de kans krijgen om te schitteren op het voetbalveld en om de opwinding en uitdagingen van een toernooi te ervaren. Met 'Meet the World' kunnen ze deze kans grijpen."

De Meet the World Talent Day is het perfecte moment om hier een statement over te maken. “We moeten aan de buitenwereld laten zien dat meisjes ook het talent hebben en verdienen om gewaardeerd te worden in het voetbal.”: zeggen Kim Boschmans en Patrick Peters, de 2 SKF-projectmanagers. 'Meer en meer meisjes in Vlaanderen staan hun voetbalmannetje op én naast het terrein', vervolgt Voetbal Vlaanderen. De partijen slaan dus met alle plezier de handen in elkaar.

Over Gothia Cup – Méér dan een gewoon voetbaltoernooi

SKF werd meer dan tien jaar geleden hoofdpartner van de Gothia Cup, 's werelds grootste en meest internationale jeugdvoetbaltoernooi. Elk jaar nemen, gedurende de week, ongeveer 1.700 teams uit 80 landen deel en spelen ze 4.500 wedstrijden op 110 velden. De wedstrijden in 2024 starten op 14 juli.

Het zijn de teams en de deelnemers van over de hele wereld die het toernooi uniek maken. Een ontmoetingsplaats voor de jeugd van de wereld, ongeacht religie, huidskleur of nationaliteit, met voetbal als gemeenschappelijke noemer. Gothia Cup werd voor het eerst gehouden in 1975. Door de jaren heen hebben bijna een miljoen spelers uit een totaal van 146 landen deelgenomen aan het toernooi.

Meer informatie: https://www.gothiacup.se/

Over SKF Meet the World

'Meet the World' zijn de SKF-pre-events voor de Gothia Cup waar SKF-bedrijven over de hele wereld lokaal voetbaltoernooien organiseren. Het winnende team van elk lokaal toernooi wint gratis deelname, inclusief accommodatie, eten en transport naar Gothia Cup in Göteborg, Zweden, datzelfde jaar. Zo geeft SKF kinderen over de hele wereld een kans om hun dromen te realiseren. Het verschil met de unit in België is dat er net zoals vorig jaar geen toernooi georganiseerd wordt maar een talentendag. De talentendag vindt dit jaar plaats op 5 mei op de accommodatie van KSK Tongeren. Hier kunnen de deelnemende meisjes onder het toeziend oog van verschillende scouts hun kwaliteiten laten zien. Zo maken ze uiteindelijk een selectie van de beste voetbalsters die dan als team mogen deelnemen aan de Gothia Cup.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame