Tongeren vandaag

Nieuws

Snelheidscontroles van vrijdag

Vrijdag heeft de lokale politie een snelheidscontrole met onderschepping georganiseerd op 3 plaatsen in de politiezone.

Romeinse Kassei (zone 70) Er werden 457 voertuigen gecontroleerd waarvan er 123 te snel reden. 3 bestuurders verloren hun rijbewijs voor 15 dagen omdat ze aan 119 , 130 en 137 over de weg scheurden. Komt erbij dat een van deze heren onder invloed van cannabis reed. Een bestuurder reed te snel (110 km/u) en maakte misbruik van zijn proefrittenplaat. De kentekenplaat werd in beslag genomen en de man moest zijn auto laten staan.
Hoeise Kassei
(zone 70) Er werden 400 voertuigen gecontroleerd waarvan er 182 te snel reden. 1 bestuurder reed aan 131 km/u en zag zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Verder was er een voertuig zijn keuring vervallen sinds 2019. En was er een bestuurder te druk bezig op zijn gsm-toestel. 1 bestuurder dacht dat hij de tegenliggers diende te verwittigen voor de controle en maakte gebruik van zijn grootlichten. Hij zal ook een proces verbaal hiervoor thuis gestuurd krijgen.
Bilzersteenweg (zone 50) Er passeerden 1090 voertuigen de snelheidscamera. Hiervan reden er 252 reden te snel. De snelste bestuurder reed 86 km/u. Hij zal hiervoor geen prijs, maar wel een proces verbaal ontvangen. Er werd ook een voertuig met een vervallen keuring sinds 2017 aangetroffen. Een bestuurder had dusdanig veel gedronken dat hij zijn rijbewijs voor 15 dagen moest afgeven. 1 bestuurder droeg geen autogordel.

In totaal reed er dus 28,5% van de gecontroleerde voertuigen te snel. Dat vindt de lokale politie jammer genoeg veel te veel waardoor zij hun snelheidscontroles zullen opdrijven. Deze controles zullen niet alleen door de dag en in de week plaatsvinden, maar kunnen ook ‘s avonds ‘s nachts en in het weekend.

#eengewaarschuwdmensteltvoortwee #ofmisschienweldrie #goforzero#snelisnietbeter

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame