Tongeren vandaag

Nieuws

Snelheidscontroles van zaterdag

Tussen zaterdagavond 17.00uur en zondag 01.00uur heeft onze politiezone een BOB-controle gehouden. Hiervoor kregen ze bijstand van 2 aspirant-inspecteurs van de Politieschool Limburg.
In totaal werden 63 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Hiervan waren 2 bestuurders onder invloed van alcohol. Eén bestuurder die niet woonachtig is in België, heeft een ademanalyse afgelegd van 0.90mg/l alveolaire lucht wat overeenkomt met 1.98 promille. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15-dagen en hij heeft ter plaatse een boete betaald van 1268.84 euro. De andere bestuurder verloor zijn rijbewijs 3 uren.
Eén bestuurder heeft een positieve speekseltest afgelegd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15-dagen. Hij was aan het rondrijden met zijn kind van 7 jaar dat niet in een aangepast kinderzitje zat.
Eén bestuurster heeft eveneens een onmiddellijke inning ontvangen omdat zij aan het rondrijden was met haar kind van 4 jaar dat niet in een aangepast kinderzitje zat.
Twee taxi's werden uit het verkeer gehaald waarvan de bestuurders niet in het bezit waren van een bestuurderskaart om met een taxi te mogen rijden.
Verder zijn er nog meerdere inbreuken op de taxi-wetgeving vastgesteld bij beiden taxi's.
Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden met een voertuig dat niet meer geldig gekeurd was.
Eén bestuurder kreeg een onmiddellijke inning wegens rijden zonder gordel.
Er werden 2 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven wegens technische tekortkomingen en één onmiddellijke inning.
Tijdens de controle van één voertuig werd een verboden wapen (pepperspray) gevonden. Hiervan is eveneens proces-verbaal opgesteld en de pepperspray werd inbeslaggenomen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame